La revista degana en valencià

El millor disseny dels últims tres anys, en un llibre editat per la ADCV

07/07/2022

El llibre ‘Premis ADCV 2022’ recull els més de 260 dissenys finalistes en la VI edició del certamen de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, destacant els 64 premiats, així com una mostra del treball dels ‘Premis Honorífics’

Els dissenys reconeguts en la convocatòria de 2022 poden veure’s en l’exposició ‘Premis ADCV’, coorganitzada al costat del centre d’innovació Las Naves i que pot visitar-se fins al 23 de setembre.

El millor disseny dels últims tres anys de la Comunitat Valenciana es recull en el llibre ‘Premis ADCV 2022. Collita 2019-2021′. La publicació, dissenyada per l’estudi Yinsen i editada per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, recull els 263 treballs finalistes de la VI edició dels premis, destacant les 64 propostes guardonades per la seua excel·lència, qualitat, innovació i generació d’impactes positius en les persones i en el seu entorn. A més, inclou un capítol dedicat als tres Premis Honorífics: el dissenyador Paco Bascuñán (en ‘Trajectòria Professional’), l’empresa Actiu (en ‘Innovació’) i el Centre del Carme Cultura Contemporània (en ‘Entitats’).
El llibre, en el qual han col·laborat les empreses Món Gràfic, Fedrigoni i Enquadernacions Gómez, pot adquirir-se a través de la mateixa Associació.
La publicació es va presentar en una trobada del sector del disseny que va reunir professionals, clients i persones referents, organitzat amb la col·laboració del centre d’innovació Las Naves. Les persones assistents van gaudir dels millors vins de la D.O. Utiel-Requena.
L’edició d’aquest llibre posa el fermall d’or a una edició de rècord dels Premis ADCV, que va aconseguir màxims històrics en nombre de candidatures registrades -550-, de finalistes -263- i de guardonats -64-. En total, es van concedir premis Or i Plata en 27 categories: 30 ‘ors’ -quinze en disciplines de disseny gràfic i digital; dotze en producte, i tres en espais- i 26 ‘plates’ -catorze en disseny gràfic i digital; huit en producte, i quatre en espais-.
A més, per primera vegada es van atorgar els ‘Premis Impacte Positiu’, que han reconegut a aquells projectes que contribueixen, de manera especialment destacable, a la millora de la societat i l’entorn. Es van entregar huit guardons: dos en categories de disseny gràfic; una en disseny d’espais, i cinc en producte.
Els treballs de disseny premiats en la sisena edició dels guardons i els honorífics estan, també, exposats en la web oficial (www.premiosadcv.com) i en la mostra ‘Premis ADCV’, coorganitzada al costat del centre d’innovació Las Naves i que pot visitar-se en la seua seu fins al 23 de setembre.
“El gran acolliment de la VI edició dels premis és reflex del moment excel·lent que viu el sector en la Comunitat Valenciana. Els jurats que han valorat els treballs presentats han coincidit a subratllar no sols l’alta participació, sinó la qualitat, el caràcter innovador i la creixent inclusió de criteris de sostenibilitat i impacte social positiu”, subratlla Ángel Martínez, president de la ADCV.
Els guardons van ser acordats per un jurat independent, integrat per dissenyadors i dissenyadores de prestigi i professionals afins al disseny, encarregat de valorar els 550 dissenys inscrits. Va treballar en dos grups: un centrat en les categories emmarcades en ‘Disseny Gràfic i Digital’, integrat per Josep María Mir, director creatiu de Summa, Ena Cardenal de la Nuez, dissenyadora gràfica i directora d’art, i Jessica Travieso, cap de continguts i cofundadora de Awwwards; i un altre en les categories de ‘Disseny de Producte i d’Espais’, format per Brigitte *Sauvage, dissenyadora industrial i d’interiors, Javier Abio, cofundador i editor de Neo2 Magazine, i María Ruiz, de l’estudi d’interiorisme, dissenye industrial i arquitectura Lagranja Design.
Els Premis ADCV 2022 van ser entregats en una cerimònia celebrada en el Teatre Principal de València el passat 25 de maig, amb mig miler d’assistents, entre professionals del sector, autoritats i representants d’institucions, organitzacions empresarials, del món cultural i educatiu i d’empreses vinculades al disseny.

Premis ADCV 2022

L’edició de 2022 dels Premis ADCV 2022 ha comptat amb el suport de la Generalitat Valenciana, Diputació de València, Ajuntament de València, World Design Capital València 2022 i el centre d’innovació Las Naves, i la col·laboració de Cervesa Túria.
A més, ha tingut com a col·lectius i entitats amigues a la Red Española de Asociaciones de Diseño (READ); l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD); el Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV); el Col·legi Oficial de Publicitaris i Relacions Públiques de la Comunitat Valenciana; l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (ComunitAD); l’Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, La Exprimidora; DXI Magazine, i DissenyCV.

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) va ser fundada en 1985 i supera els 200 professionals i estudis de disseny associats, així com una vintena d’empreses vinculades al sector. L’organització dona suport als seus membres en diferents àmbits, treballa per la defensa del sector i desenvolupa projectes pioners que promouen l’ús del disseny com a impulsor de la innovació i la cultura. A més, és interlocutora i portaveu oficial del col·lectiu professional en processos de diàleg i projectes amb administració pública, institucions i altres organitzacions i empreses en la Comunitat Valenciana.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top