La revista degana en valencià

El MIM inicia la festa del gest en l’edició més àmplia i ambiciosa

15/09/2021

La 31 edició de la Mostra Internacional de Mim a Sueca arranca avui dimecres 15 i tornarà a transformar Sueca en la capital del teatre fins al 19 de setembre.

· 26 companyies, 13 espais escènics i 55 representacions

· 14 estrenes: 4 absolutes i 10 a la Comunitat Valenciana

· 13 espectacles gratuïts de teatre de carrer

La Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) alça de nou el teló després de no poder fer-ho en 2020 per a iniciar la celebració de la seua 31 edició a través de cinc intenses jornades amb el teatre gestual contemporani com a protagonista. El prestigiós mim Luis Torreao marcarà l’inici oficial de la Mostra amb una classe magistral on, amb alguns dels components de la seua companyia Hippocampe, mostrarà sobre l’escenari del Centre Municipal Bernat i Baldoví tots els coneixements adquirits al llarg de diverses dècades amb artistes tan reconeguts com  Thomas Leabhart. A l’espai tornaran a donar-se cita els professionals de les arts escèniques i públic en general per conéixer el llenguatge personal de l’artiste d’origen brasiler. La classe magistral precedirà a la primera de les actuacions al nou espai preparat per a aquesta 31 edició, les graderies del Sequer del Casal Jove. Allí, Bucraá Circus farà un homenatge a un dels oficis més bonics i generosos del món: l’ofici de ser pallasso amb El gran final.

La primera vesprada de festival a la capital de la Ribera Baixa també ens durà la primera de les estrenes del MIM: Cheval, de Laura Valero, una peça breu de dansa i teatre físic que s’escenificarà a l’Espai Joan Fuster i que, a través de la poesia i el moviment, narrarà els principals successos de la vida de Juana de Arco, des de la seua joventut a la seua mort en la foguera.

L’últim dels espectacles que es duran a terme en la primera jornada de MIM serà Déjà Vu, de la Cia. Manolo Alcántara, qui tornarà a acceptar el risc del circ i el transformarà per compartir- lo amb el públic, sempre amb el seu ADN particular i utilitzant estructures innovadores.

Per altra banda, la plaça de l’Ajuntament acollirà enguany i durant totes les nits de festival La llum del MIM, un joc de llums del col·lectiu Radiante mitjançant el qual s’oferirà una imatge simbòlica per mirar amb perspectiva el temps que vivim.

El MIM s’allargarà fins al 19 de setembre i ocuparà les sales i espais preparats per a una ocasió especial per les circumstàncies actuals. Un total de vint-i-sis companyies es donaran cita a la capital de la Ribera Baixa per oferir més de mig centenar d’actuacions en cinc intensos dies. Després de no poder celebrar-se en 2020 a causa de la pandèmia de la Covid-19, el MIM regressa amb totes les mesures de seguretat i l’única intenció de fer gaudir als espectadors com sempre ho han fet, amb  les propostes artístiques més innovadores i espectacles inèdits i de gran qualitat.

Tota la programació en mimsueca.com

 

Inscriu-te al nostre butlletí

Top