La revista degana en valencià

El MuVIM prepara una exposició virtual sobre les mascaretes

21/05/2020

La fotografia es d’arxiu, no actual.

  • El propòsit cultural de l’exposició virtual del museu de la Diputació de València és reflexionar artísticament sobre la realitat amb la qual convivim des de l’inici de la pandèmia a través de les màscares com a punt de partida creatiu

 

  • Glòria Tello, diputada del MuVIM, considera que “la proposta de l’àrea d’exposicions del MuVIM encarna el sentit dels nous temps, dels seus abismes i de les seues possibilitats”

 

El MuVIM, a través de la seua àrea d’exposicions, ha iniciat la preparació d’una mostra virtual sobre la visió que artistes, crítics d’art i periodistes experts, tenen sobre un element que ja forma part de les nostres vides, la màscareta, amb el propòsit cultural d’analitzar i desentranyar en la mesura del possible, els nous aspectes de la realitat   -dramàtica i inèdita- amb la qual convivim des de fa setmanes.

 

En paraules de la diputada del MuVIM, Glòria Tello, “considerem que la proposta de l’àrea d’exposicions encarna el sentit dels nous temps, dels seus abismes i de les seues possibilitats”.

 

El concepte creatiu de la màscareta “és un element en el qual a penes havíem reparat fins ara i que ja és un símbol; i no ho és solament del que ha succeït sinó, igualment, del que succeirà a partir d’ara”, comenta el director del MuVIM, Rafael Company.

 

Les creacions i reflexions artístiques a través de la transformació de la realitat en una obra conformaran una exposició en línia. El museu es convertirà així, també, en una plataforma pública de difusió al servei de la creació artística, una actuació molt positiva en les actuals circumstàncies, i que també comptaria amb un catàleg virtual amb les col·laboracions escrites dels crítics i periodistes especialitzats.

 

A més, segons estudia el cap d’exposicions del MuVIM, Amador Griño,  “arribat el moment, hi hauria ocasió d’exhibir les mascaretes físicament, publicar en paper el catàleg de l’exposició i de retre homenatge a les moltíssimes persones que, complint amb el seu deure, ens han permés continuar vivint”.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top