La revista degana en valencià

“El País Valencià s’uneix a la setmana de lluita pel tren”

29/09/2021

Després de reunir-se diverses entitats, organitzacions i plataformes civils, ecologistes, mediambientals, sindicals i polítiques amb la Coordinadora Estatal per un Tren Públic, Social i Sostenible, l’any europeu del ferrocarril, i amb l’objectiu de preparar la “Setmana de Lluita pel tren que vertebra el territori i refreda el planeta” que es realitzarà del 18 al 24 d’octubre amb actes reivindicatius en tots els territoris, finalitzant el 24 d’octubre amb una manifestació a Madrid.

S’ha defensat el ferrocarril com a mitjà de transport públic, social, sostenible i segur, i s’han criticat l’alliberament i la privatització, al costat de les inversions públiques en línies d’alta velocitat i la reducció o eliminació d’inversions en línies ferroviàries convencionals que són utilitzades pel 96,2 % de les persones que usen els trens de rodalies i regionals.

Aquestes dades s’han constatat al País Valencià, amb reduïdes taxes de reposició laboral i una reducció del servei a la ciutadania. Es troben trens de rodalies sense electrificar i molt millorables. Diàriament es cancel·len serveis per falta de personal i vehicles ferroviaris. L’antiguitat i el mal manteniment dels trens regionals, sense electrificar i amb motors a dièsel, posa en perill a persones i al medi ambient.

Així doncs, s’uneixen les activitats de lluita contra el canvi climàtic amb les de defensa del ferrocarril. La setmana de lluita pel tren és una setmana contra el canvi climàtic en la qual les mobilitzacions ens portaran a la COP26, Cimera del Clima de Nacions Unides.

Les organitzacions socials, veïnals, sindicals, ecologistes, entitats i persones usuàries dels serveis públics, han decidit formar una comissió d’organització que partint de la realitat social, mediambiental i actual del ferrocarril valencià en cada territori davant l’emergència climàtica, coordine mobilitzacions al País Valencià, quedant reflectit en un document o manifest propi, lluitant pel territori i la dignificació del medi rural amb justícia i equitat.

Organitzacions i plataformes participants:

Coordinadora Estatal de Tren Públic, Social i Sostenible,

Plataforma Astúrias pol Clima,

Acció Ecologista Agró,

Alcaldesa de Camporrobles,

Associació Veinal “San Miguel Arcángel” de San Miguel de Salinas (Alacant),

Comissió Ciutat-Port,

Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV)

Confederació General del Treball (CGT),

Coordinadora Valenciana per la Defensa del Sistema Públic de Pensions,

Ecologistes en Acció del País Valencià,

Esquerra Republicana del País Valencià (ER-PV),

Intersindical Valenciana,

Plataforma Indignats amb Renfe,

Plataforma d’Usuàries del tren valencià,

Plataforma Pueblos por el Tren,

Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF),

Sindicat Ferroviari d’Intersindical Valenciana (SF-IV),

Esquerra Republicana del País Valencià (ER-PV),

Secció Sindical Adif-Renfe de CCOO,

Sindicat de treballadores i treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV-IV),

València en bici.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top