La revista degana en valencià

El Premi Iturbi obri el seu termini d’inscripció

02/06/2020

La possibilitat d’inscriure’s en la XXI edició estarà oberta fins al 31 d’octubre via on-line

 

La diputada del Premi Iturbi, Glòria Tello, destaca que “amb la celebració del 40 aniversari en 2021 s’inicia una nova etapa dels Iturbi”

 

El Premi Iturbi de la Diputació de València ha obert este dilluns el termini d’inscripció per al XXI Concurs Internacional de Piano de València Iturbi. La XXI edició del certamen, en la qual se celebrarà el 40 aniversari del Premi Iturbi, es convertix en l’inici d’una nova etapa.

 

L’edició commemorativa del 40 aniversari està coordinada per una comissió liderada pel prestigiós pianista Joaquín Achúcarro com a nou director artístic. En paraules de la diputada del Premi Iturbi, Glòria Tello, “l’edició que commemora el 40 aniversari aporta novetats importants, com per exemple la data de celebració que torna al mes de juny, o l’edat límit dels concursants, oberta ara fins als 36 anys”.

 

El formulari d’inscripció, juntament amb la resta de documentació requerida, podrà enviar-se fins al 31 d’octubre a través de pianoiturbi.com. Una vegada acabat este període donarà s’iniciarà la fase prèvia de preselecció per a triar als 22 pianistes que participaran en la fase de concurs.

 

Esta preselecció, realitzada a partir dels vídeos i la documentació remesa pels participants, es durà a terme durant els mesos de novembre i desembre per un jurat específic per a esta fase. L’1 de febrer de 2021 es publicarà el nom dels seleccionats i d’aquells que queden en llista d’espera. El director artístic, Joaquín Achúcarro, presidirà el jurat del concurs que se celebrarà en el Teatre Principal de València entre el 23 de juny i el 2 de juliol de 2021, i que comptarà amb la participació de l’Orquestra de València en la fase Final.

 

El Concurs Iturbi, fundat en 1981, ha rebut concursants procedents dels cinc continents, convertint-se -durant els seus quasi 40 anys d’existència- en un referent internacional dins d’esta mena de competicions.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top