La revista degana en valencià

El Tempir és guardonat amb el Memorial Francesc Macià de la Fundació Irla

19/11/2020

La Fundació Irla ha decidit atorgar enguany els seus Memorials, guardons que reconeixen aquelles entitats que han destacat per la seua acció a favor de la llengua i la cultura catalanes o bé per iniciatives de caràcter social, únicament en el vessant col·lectiu en un any tan excepcional i complex com el que vivim, marcat per la pandèmia. Aquests Memorials, que tradicionalment s’atorguen de manera individual i col·lectiva, es concediran dintre de la coneguda Nit Irla que, en format virtual, tindrà lloc el pròxim 2 de desembre.

Així, el Memorial Francesc Macià, que distingeix entitats que treballen per la llengua, la cultura o la nació catalanes, s’ha atorgat a El Tempir. El jurat ha decidit premiar l’entitat “per la tasca constant de denúncia de la discriminació lingüística i la lluita pels drets dels catalanoparlants a les comarques del sud del País Valencià. A través d’iniciatives a favor de l’ús social de la llengua, i posant un èmfasi especial en l’educació, contribueix de forma destacada a l’extensió de l’ús social del valencià a tots els àmbits de la vida pública”.

La Junta Directiva d’El Tempir ha agraït públicament a la Fundació Irla aquest reconeixement i manifesta una gran alegria per aquest guardó perquè els esperona a continuar treballant per la llengua al sud i pel projecte de vertebració que du a terme entre les terres de l’antiga Governació d’Oriola i la resta del País Valencià; tot sense oblidar la necessitat d’enfortir els lligams lingüístics i culturals entre tots els Països Valencians. Així mateix, la Junta Directiva ha volgut expressar la seua satisfacció per compartir aquest reconeixement juntament amb el Consell de Col·legis d’Infermers i Infermeres de Catalunya i l’Associació Catalana de Llevadores, premiats amb el Memorial Lluís Companys de la Fundació Irles.

Recepció del Memorial Francesc Macià.

El lliurament dels memorials tindrà lloc en el marc de la Nit Irla 2020, que enguany se celebrarà de forma telemàtica el 2 de desembre, a les 19 h, a través del canal de Youtube de la Fundació Josep Irla. L’acte també comptarà amb la participació del vicepresident del Govern Pere Aragonès i l’economista Elena Costas, que debatran sobre les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia i com reconstruir el país en un futur immediat.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top