La revista degana en valencià

El Tribunal Supremo canvia el seu nom i serà Tribunal Suprimo

16/06/2020

HÒSTIA NEWS

Emulant al cantant Prince que canvià el seu nom per un símbol impronunciable, el «Tribunal Supremo» espanyol que presideix Manuel Marchena, el qual també canviarà el seu nom per «Manolo Marchina», a partir d’ara serà el «Tribunal Suprimo».

Són tan grans les ànsies de suprimir i eliminar drets, llibertats, voluntats, emancipacions per part de l’Alta Instància Judicial Espanyola que no els ha quedat més remei que adoptar aquest sorprenent canvi. L’última ha estat la prohibició que les administracions de la Generalitat del País Valencià, de Catalunya i el govern de les Illes Balears es comuniquen oficialment en valencià-català i ho facen en castellà perquè sí, amb l’incontestable argument de «no ha lugar», tot i que científicament està demostrat que pertanyen al mateix àmbit lingüístic, és a dir són la mateixa llengua. Això seria com si als governs britànic i nord-americà se’ls obligara a comunicar-se en, diguem-ne, swahili.

Irracional, incoherent, destrellatat, absurd, no?. Bé, tenint en compte que en eixos països «governen» Boris Johnson i Donald Trump, igual no tant.

El Tribunal Suprimo espanyol ha actuat com un autèntic mag de nom Carlos Marchina com si fora Juan Tamariz en allò de les desaparicions de drets fonamentals com ara votar en un referèndum pacífic, eliminar urnes, invencions del dimoni com dirien l’arquebisbe de València, d’on si no, Cañizares o l’exministre patriòtic Jorge Fernández Díaz.

Així que la seua darrera actuació estel·lar en un marc incomparable que diria un coent com «el antiguo convento y residencia de señoritas» que allotja l’actual Tribunal ha estat la imbecil·litat supina que valencians, catalans i balears ens hem de comunicar en castellà, espanyol per a ells.

Com continuen així, el seu proper canvi de nom serà de «Tribunal Su Primo» a «Tribunal de Su Puta Madre».

 

Inscriu-te al nostre butlletí

Top