La revista degana en valencià

Elitisme i País Valencià

22/03/2021

Por a l’elitisme, por a l’elit en totes les seues accepcions. Sempre hi ha un dominat i dominant. Tradicionalment el dominant és el botxí i el dominat és la víctima.

Hi ha temor que tot arribe a ser elit. La dreta i el capitalisme porten a l’elit en el seu senyal d’identitat. Sempre hi ha algú que no té els mitjans de producció. Aquesta absència de no tenir és el que porta a l’elit a beneficiar-se de la seua posició abusiva.

El perill resideix a acabar amb les barreres de la igualtat per a donar pas a un elitisme despietat que porta sofrint el nostre País Valencià des que Madrid imposa les seues directrius. El País Valencià li han estat robats tots els seus mitjans de producció per forces externes elitistes que no parlen la llengua del nostre poble.

Aquest elitisme s’estén cap als àmbits educatius valencians. Existeix una elit cultural que edita en castellà i que li agrada portar vestits cars. Els agrada menysprear la llengua del País Valencià, la discriminen, la humilien i s’atreveixen a dir que és adoctrinadora.

La llengua del País Valencià no és elit, és poble per això els fa ràbia. És llibertat i igualtat per això volen bandejar la nostra llengua.

En l’elitisme no hi ha cap indici de pau. Només conflicte, conflicte i més conflicte. Gaudeix amb veure a la víctima destrossada, marginada de la societat… Perquè consideren que la víctima és la feblesa, el rebuig o l’estigma.

Aniquila tot barri obrer perquè a l’elitisme li fa por la revolució. El canvi no és elit ni la diferència. El canvi no és elit ni la diferència, per què els fa tanta por que a un nen se li eduque en socialisme comunitari? Perquè no volen l’empatia grupal ni molt menys l’amistat comunal.

Em fa por la bandera de l’elit perquè és la que pot governar els centres de poder. També cerca estendre’s a la perifèria, fins i tot els atreu més. Ens volen veure viure amb submissió i esclavitzats en una competitivitat eterna, que porta a matar la consciència de la joventut valenciana. No queda una altra opció que lluitar fins al final per l’emancipació definitiva de la nostra terra.

Per les séquies de les nostres hortes circula el verí del centralisme i de l’elitisme.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top