La revista degana en valencià

Els pantalons, símbol de les monarquies?

13/07/2020

Com és sabut, i assumit, el símbol de la monarquia és la corona. La monarquia és la forma d’estat en què una persona té dret, generalment per via hereditària, a regnar com a cap d’estat. No obstant això, i tenint en compte que és una institució anacrònica també pot ser, dit amb tots els respectes que puc, un tant ridícula i/o grotesca en alguna de les seues aparicions públiques fent ostentació d’indumentàries, diguem-ne, extravagants.

De quan en quan apareixen notícies que et deixen trasbalsat. Fa un temps el duc d’Edimburg, marit de la reina Isabel II d’Anglaterra, sembla que té tanta estima pels seus pantalons com per la seua monàrquica i coronada esposa. Aquest individu deu ser tan conservador, que ha demanat al seu sastre que faça algunes modificacions a un parell de pantalons que utilitza de manera ininterrompuda des de fa 51 anys. Pel que sembla vol actualitzar-los a la moda actual. Tot i que monarquia i actualització serien una contradictio in terminis, pensem com serà eixa reforma de la peça que cobreix les extremitats inferiors del Duc?. Se’ls transformarà en model pirata, altre símbol representatiu de les corones, lleugerament per baix dels genolls?. O tal vegada baixe la línia de la cintura i ensenyarà la ratlla del cul com si fos un ballarí de breakdance?. Se’ls entallarà i marcarà paquet com si fos un “torero”?. El més probable és que les modificacions no abasten qualsevol atreviment per modest que siga. De la mateixa manera que les modificacions de la institució que representa com a marit-consort, l’obsoleta, anacrònica i prescindible monarquia, no tinga la més més mínima intenció de canviar. Tant se val, sia britànica, espanyola o galàctica. Per tant, jo des de la meua modèstia, suggeriria al duc que llençara els pantalons i la institució al pou de la història. Tot i que tal vegada el noble escocès estiga patint els efectes de la crisi pandèmica i econòmica, i no puga permetre’s la inversió en uns pantalons, ni que siguen de Zara, que són barats.  Pel que fa a monarquia espanyola i pantaló, qui no ha vist sense que l’esgarrifosa visió del Borbó abillat amb un inefable pantaló roig vermell que llueix ens els pantalans del port de Mallorca no els encegara els ulls?.  En canvi, com que el Campechano navega a bord del Bribón o el Fortuna es pot permetre els saragüells de Dolce & Gabanna o Versace. Qüestió de classe emèrita.

I que tenen en comú les monarquies espanyola i britànica?. Ni ho sé, ni m’importa -allò de la ignorància i la indiferència- , però se m’ocorre una idea, si més no, curiosa. Ambdues parelles consorts i comparses reials, Felip d’Edimburg i Sofia d’Espanya, són nascudes a Grècia, un país que no en té la culpa d’això. I si en un exercici d’audàcia els hi proposem que ballen un sirtaki?. Felip amb faldilla escocesa i Joan Carles amb pantalons de camal roig.

Per a acabar, les dedicatòries musicals:

The Sex Pistols / God save the queen

Big Joe Turner / Corrina Corrina

De quan en quan apareixen notícies que et deixen trasbalsat. Fa un temps el duc d’Edimburg, marit de la reina Isabel II d’Anglaterra, sembla que té tanta estima pels seus pantalons com per la seua monàrquica i coronada esposa. Aquest individu deu ser tan conservador, que ha demanat al seu sastre que faça algunes modificacions a un parell de pantalons que utilitza de manera ininterrompuda des de fa 51 anys. Pel que sembla vol actualitzar-los a la moda actual. Tot i que monarquia i actualització seria una contradicció in terminis, pensem com serà eixa reforma de la peça que cobreix les extremitats inferiors del Duc?. Se’ls transformarà en model pirata, altre símbol representatiu de les corones, lleugerament per baix dels genolls?. O tal vegada baixe la línia de la cintura i ensenyarà la ratlla del cul com si fos un ballarí de berakdance?. Se’ls entallarà i marcarà paquet com si fos un “torero”?. El més probable és que les modificacions no abasten qualsevol atreviment per modest que siga. De la mateixa manera que les modificacions de la institució que representa com a marit-consort, l’obsoleta, anacrònica i prescindible monarquia, no tinga la més més mínima intenció de canviar.Tant se val, sia britànica, espanyola o galàctica. Per tant, jo des de la meua modèstia, suggeriria al duc que llençara els pantalons i la institució al pou de la història. Tot i que tal vegada el noble escocès estiga patint els efectes de la crisi pandèmica i econòmica, i no puga permetre’s la inversió en uns pantalons, ni que siguen de Zara, que són barats.  Pel que fa a monarquia espanyola i pantaló, qui no ha vist sense que l’esgarrifosa visió del Borbó abillat amb un imponent pantaló roig vermell que llueix ens els pantalans del port de Mallorca no els encegara els ulls?.  En canvi, com que el Campechano navega a bord del Bribón o el Fortuna es pot permetre els saragüells de Dolce & Gabanna o Versace. Qüestió de classe emèrita.

En eixe cas, li recomane que abdique ell i la seua esposa reial, per no poder representar la institució amb el decoro que es mereix.

“Els pantalons seran republicans o no seran”

 

Inscriu-te al nostre butlletí

Top