La revista degana en valencià

Els premis Vila de Catarroja 2022 ja coneixen als seus guanyadors

31/05/2022

Francesc Pastor Verdú fa doblet en narrativa mentre que Joanjo García s’alça amb el premi en literatura infantil

Els Premis Vila de Catarroja ja coneixen als guanyadors de la seua edició de 2022. Coincidint amb el 28 de maig, data en la qual el 1335 Berenguer Dalmau va atorgar la Carta Pobla a Catarroja, el jurat dels guardons literaris ha emés la seua decisió que en aquesta edició reconeixia als millors treballs presentats en narrativa, narrativa juvenil i literatura infantil.

“Novament hem d’alegrar-nos del gran nivell de les obres presentades per a aquesta edició en la qual recuperem totalment la normalitat d’actes paral·lels perquè la Setmana dels Premis Vila de Catarroja siga una festa absoluta, començant hui amb l’anunci dels guanyadors i aquest diumenge amb la gran festa de la Colla d’À Punt en el Parc del Secanet que ens portarà a Dani Miquel, Ramonets i El Diluvi. Música i Cultura unides”, explica Dolors Gimeno, regidora de Cultura. “Hui és un dia especial per a Catarroja per doble motiu, arranquem una nova edició dels Premis Vila i recordem com l’inici del nostre poble es va gestar fa 687 anys”, conclou Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.

Així doncs, el palmarés d’aquesta edició contarà, per primera vegada en la història dels Premis Vila amb un doblet. Francesc Pastor Verdú va presentar dues obres en la categoria de narrativa i narrativa juvenil que han rebut el reconeixement i aplaudiment del jurat. Així doncs, l’autor de Mutxamel s’ha alçat amb el XXIX Premi Benvingut Oliver de Narrativa, dotat amb 4.500 euros (patrocinat per l’Ajuntament) i el XVI Premi Benvingut Oliver de Narrativa Juvenil, dotat amb 3.000 euros (patrocinat per l’entitat educativa Florida i l’Ajuntament al 50%). Mentrestant, l’autor de València, Joanjo Garcia ha rebut el III Premi Benvingut Oliver de Literatura Infantil, dotat amb 3.000 euros i patrocinat íntegrament per Perifèric Edicions.

Els autors ja han rebut la notícia del seu reconeixement que rebran en la gala de lliurament dels Premis Vila dijous 9 de juny a les 19 hores en el Teatre Auditori, allí, a més de l’aplaudiment del públic rebran el seu premi, un disseny de l’artista internacional catarrogí, Juan Olivares. Prèviament, a més de l’especial Diumenges al Parc que portarà a la Colla en Ruta, Ramonets, Dani Miquel i el Diluvi, aquest diumenge a partir de les 10 en el Parc del Secanet; s’han preparat una sèrie d’actes paral·lels, el dimarts 31 de maig, Dos Poetes com Nosaltres en el TAC a les 19 hores, el dimarts 7 de juny en el mateix horari i lloc, concert de cambra i el dimecres 8, també en la mateixa franja horària, la presentació de l’últim llibre de Salvador Vendrell.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top