La revista degana en valencià

En puntes

26/03/2021

Nefasts aniversaris
El mes de febrer de fa 40 anys, un dia 23, el guàrdia civil Tejero i els seus xics van entrar al Congrés dels Diputats. Han passat molts anys, però moltes persones continuen, continuem, pensant que, malgrat les quatre dècades, encara no sabem tot el que va passar. No solament desconeixem qui era l’elefant blanc que esperaven que hi anara. No. Moltes persones també es pregunten pel paper real del rei.

La violència en algunes ciutats
L’entrada en presó de Pablo Hasél, un jove que ha estat condemnat per les lletres de les seues cançons, ha estat el detonant d’aldarulls violents en algunes ciutats. Està clar que moltes persones estan assistint-hi per defensar la llibertat d’expressió, i també és cert que alguns grups d’aquests manifestants utilitzen les convocatòries per crear molts conflictes als centres de les ciutats. Però qui no vulga veure que darrere d’aquests joves hi ha una ràbia per la situació econòmica, social i familiar que estan vivint, és no veure tota la realitat.

Abans de formar govern ja està…
Després de les eleccions catalanes, amb la victòria del PSC i el triple empat, ara cal formar govern. I sembla que les converses van per a llarg o s’estan fent amb molta discreció. Però si abans d’arribar a un acord ja estan fent-se focs artificials entre ERC i els seus possibles socis de govern, no sabem si això és un bon inici. Llançar-se a la cara les pedres de les manifestacions i les actuacions dels Mossos d’Esquadra no sabem si ajudarà a la formació del govern.

Gila i el PP d’Espanya
A partir d’aquest moment ja no farem cap declaració sobre Bárcenas. Ara canviem de seu i abandonem el carrer Gènova. I colorín, colorado… Realment, Pablo Casado i els seus xics i xiques es creuen que la societat està disposada a combregar amb rodes de molí? Realment és una mica patètic afirmar que a partir d’ara ja no faran… declaracions.

Les tensions (altes?) entre PSPV i Compromís
La por és lliure i cadascú es pren aquella que vol, pot o necessita. Però, els permanents debats, diferències entre els dos partits que formen part del govern valencià o a l’Ajuntament de València aborronen, i molt. Potser és difícil governar i arribar a acords. No ho sabem, però si s’estira molt, molt la cordeta, igual es trenca en la cara del govern i de la part de la societat que creu en un govern progressista. Continuem.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top