La revista degana en valencià

Entrega de premis Dones Progressistes 2019.

 

La sisena planta de l’Ateneu de la ciutat de València va ser l’escenari –que es va quedar xicotet- en el qual es van entregar els premis de les Dones Progressistes 2019, en la seua vint-i-setena edició. Les premiades han sigut Amelia Tiganus, Mavi Mestre, les foto-periodistes feministes valencianes i Agustí Zaragozá.

El Molt Honorable President de la Generalitat Ximo Puig, el Delegat del Govern Juan Carlos Fulgencio, quasi tot l’equip de la rectora de la Universitat de València, Sandra Gomez i altres regidors i regidores de l’Ajuntament de València, Maria Such, directora general de l’Institut valencià de les dones i per la igual de gènere, eren algun dels càrrecs públics que acompanyaven a la presidenta de les Dones Progressistes Amàlia Alba.
Júlia Sevilla, professora Honoraria de la Universitat de València i presidenta del Consell de Ciutadania d’Àpunt, va ser l’encarregada de presentar i entre

gar el premi a Agustí Zaragozá que el va rebre per la seua defensa en la necessitat de nous tipus de masculinitats, allunyades del masclisme i per la importància d’incorporar els homes en la lluita per la igualtat.
Enrique Soriano, president del Consell Rectorde la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, va entregar el premi a les Foto-Periodistes Feministes Valencianes per la seua implicació i capacitat de mobilització en la vaga del 8M de 2018 i que al nostre territori continuen la seua tasca agrupades com el col•lectiu “Les beatrius”.
Rosa Peris diputada a les Corts Valencianes va fer entrega del següent premi a Amelia Tiganus, pel seu activisme feminista en defensa de les dones víctimes de la prostitució i que, com a supervivent, defensa l’abolicionisme de la prostitució. El discurs de la premiada va ser molt directe, clar i contundent, fent alçar de les cadires a totes les persones que hi eren presents.
El darrer premi va ser entregat per Ximo Puig MH President de la Generalitat. El va rebre Mavi Mestre, la primera rectora de la Universitat de València, després de 519 anys.
L’acte el va cloure Amàlia Alba, amb un discurs clar i contundent.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top