La revista degana en valencià

L’escola valenciana es defensa

“El PP valencià i el PP de Mariano Rajoy, estan instrumentalitzant l’ensenyament per intentar guanyar punts en la batalla amb Ciudadanos”

El requeriment del partit podrit de denunciar mestres i escoles que, segons la seua opinió, estiguen fent adoctrinament catalanista, els ha eixit granota per molt que la histriònica portaveu al legislatiu valencià diga el contrari. Aquest és un nou capítol de la posició caïnita nascuda sota l’ombra de “os pido disculpas por si en algún momento me paso al valenciano” i al socaire de la guerra oberta del govern de Mariano contra l’escola, en el context de l’onada repressiva que patim valencians i catalans arran els fets de l’1 d’octubre de 2017.

El fet de no controlar l’ensenyament que promou el govern del Botànic, amb el suport del professorat, l’alumnat i mares i pares, basat en el model que fomenta el plurilingüisme i el pensament lliure, crític i amb una clara visió valenciana i valencianista, s’ha convertit per la PP valencià en una obsessió que es manifesta amb més virulència a mesura que s’acosten dates electorals.

En aquesta ocasió ho ha fet, però, amb una irresponsabilitat colossal, intentant que la societat en el seu conjunt, delatara aquells mestres que ensenyen el que diu el Diccionario de la Real Academia de la Lengua Española, respecte del valencià, criminalitzant i exigint responsabilitats als docents i directors a base de queixes subjectives i sense cap prova.

Afortunadament, l’estament educatiu ha respost amb contundència a aquest parany polític que volia teixir el PP valencià i aquest, ha hagut de tancar el canal en què havien de recollir-se les queixes de les famílies, degut a l’allau de destarifos que els han invadit.

Dies més tard, la histriònica representant del PP valencià, es burlava de manera evident, sobre el viatge que el Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana, havia realitzat per algunes demarcacions de la Xina i del Japó. Ho feia en seu parlamentària i amb una clara i evident mostra de manca de respecte cap a les nostres institucions.

Hi ha interessos partidistes i això és especialment greu. El PP valencià i el PP de Mariano Rajoy, estan instrumentalitzant l’ensenyament per intentar guanyar punts en la batalla amb Ciudadanos, per l’electorat de dretes. La societat valenciana, la comunitat educativa i una bona part de les Corts, han sumat esforços per preservar l’escola i portegir els seus professionals.

Els components de la bancada conservadora del legislatiu valencià menteixen i ho saben. Ho fan sense cap mena de vergonya, perquè amb aquesta mateixa actitud, també van sostraure milions i milions de cèntims, que van anar a parar a les butxaques dels seus amics, coneguts i saludats. Al govern de l’Estat li interessa fabricar aquest relat de l’adoctrinament i ha donat ordre perquè al País Valencià s’encete aquesta cançoneta. S’acosten eleccions i ells comencen el ball de Torrent, mentre a les comarques, un riu de persones dóna suport a les 19 Trobades de 2018.

 

Imatge de portada: LA Johnson/NPR

Inscriu-te al nostre butlletí

Top