La revista degana en valencià

Escola Valenciana guardona Isabel-Clara Simó, la Universitat d’Alacant i l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa

04/11/2022

Els guardons es lliuraran el pròxim 26 de novembre a Altea (la Marina Baixa)

Escola Valenciana ha anunciat que la XIX Nit, que se celebrarà el 26 de novembre al Palau d’Altea, reconeixerà la trajectòria en la defensa del valencià d’Isabel-Clara Simó, la Universitat d’Alacant i l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa.La Nit d’Escola Valenciana 2022 és un esdeveniment que reuneix Activistes i persones vinculades a l’entitat, representants institucionals i personalitats valencianes i que està organitzat per Escola Valenciana i la Coordinadora d’Escoles d’Ensenyament en Valencià de la Marina Baixa, amb el suport de l’Ajuntament d’Altea i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’acte, que estarà conduït pels periodistes Marta Llinares i Sergi Castillo, retrà homenatge a l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas. A més, aquell mateix dissabte s’ha organitzat diferents activitats gratuïtes al voltant de l’escriptora: una visita a l’Aula d’interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas i una ruta Carmelina guiada per la platja de l’Olla d’Altea. Diumenge, s’oferirà una nova visita a l’Aula d’interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas i una altra ruta Carmelina, aquesta guiada per Joan Borja pel barri del Fornet d’Altea.

Guardó “Josep Vicent Garcia” a la trajectòria individual a títol pòstum a Isabel-Clara Simó
Escola Valenciana atorga el seu Guardó a la trajectòria individual a Isabel-Clara Simó, a títol pòstum. L’entitat vol reconéixer una de les autores modernes més importants de la literatura Catalana. Simó ha destacat per ser una escriptora compromesa amb el país i amb la nostra llengua i també per tota una vida lluitant per les dones i el feminisme mitjançant la literatura.

Guardó Extraordinari: Universitat d’Alacant
Amb aquest guardó, Escola Valenciana reconeix el treball d’institucions i de col·lectius en la promoció i ús del valencià. Enguany, l’entitat reconeix la llarga trajectòria de la Universitat d’Alacant, una institució referent en la defensa del valencià a les comarques centrals i del sud.

La Universitat d’Alacant és una universitat pública, oberta i plural que any rere any participa de forma activa en projectes com les Trobades d’Escoles en Valencià, La Lliga de Debat o el Feslloc. Destaca el seu treball per la normalització i promoció lingüística amb iniciatives pròpies com el Servei de Llengües, el seu Centre d’Autoaprenentatge de Llengües que ajuda a fer que noves persones parlen valencià.

Guardó a l’Ús Social del Valencià: Associació d’Estudis de la Marina Baixa (AEMABA)
Aquest guardó reconeix la tasca de promoció i ús del valencià per part de col·lectius de diversos àmbits com són l’esport, l’audiovisual o la música. Escola Valenciana ha volgut reconéixer la trajectòria de l’Associació d’estudis de la Marina Baixa, que treballa recuperant el patrimoni cultural, natural i lingüístic d’aquesta comarca i compartint-ho amb la gent per mitjà de la seua revista Sarrià, editada ininterrompudament. Una associació referent a la comarca que treballa de forma destacada en la difusió del patrimoni de la Marina Baixa i que lluita perquè aquesta comarca es torne a retrobar amb els seus valors culturals.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top