La revista degana en valencià

‘Espai Carraixet’: punt de trobada de l’Horta Nord

Espai Carraixet és una publicació trimestral que pretén abastar la realitat de l’Horta Nord des d’una perspectiva àmplia, diacrònica. La revista, íntegrament en valencià, repassa l’actualitat, però també la història dels pobles que conformen la comarca. A través de les seues seccions i reportatges, el lector pot trobar informació de totes aquelles particularitats dels nostres pobles que van ser claus en la seua existència o que són rellevants en el moment actual. Així, un gran nombre de col·laboradors retraten, reportatge rere reportatge, l’engranatge que glateix sota el subsòl de la planúria conreada d’aquesta comarca històrica.

La directora i promotora d’Espai Carraixet, la periodista i veïna d’Alfara del Patriarca, Núria Garcia, demostra gran sensibilitat pels detalls de la publicació. El resultat és una revista amena que es deixa llegir en qualsevol moment i, sobretot, una publicació que fa més forts els lligams poble a poble, fent visible una realitat comuna més enllà de les línies i divisions dels termes.

Espai Carraixet és també un projecte autogestionat que el lector té a l’abast gratuïtament cada tres mesos en els llocs de pas del seu poble. Després de cada publicació, també hi ha disponible una versió on-line oberta per a tothom. D’ací a pocs dies, Espai Carraixet deixarà als pobles de l’Horta Nord el sisé volum d’un trajecte que es va encetar a la primavera del 2018. Com en els números anteriors, hi haurà una presentació en un dels pobles de la comarca, en aquest cas a la Pobla de Farnals durant l’última setmana de juny.

Des de la primera edició, la revista no ha deixat de créixer i d’enriquir la perspectiva de la nostra quotidianitat. Aquesta iniciativa és també una oportunitat i un portal per a la gent que té inquietuds en temes diversos i que vol expressar els seus coneixements o transmetre la seua memòria, que és també la memòria dels pobles.

Espai Carraixet és un lloc de trobada, una fita que ens arriba puntual i que és la conseqüència lògica d’un poble viu, despert i conscient. Per aquest motiu, la seua arribada s’ha celebrat amb interés i, pel mateix motiu, la seua absència, ara, fora inimaginable.

Ens trobareu també en les xarxes!

www.espaicarraixet.es

@espaicarraixet

Núria García directora.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top