La revista degana en valencià

Estrena i passe de premsa de RED CUNT, documental de la cineasta catalana Toti Baches sobre el tabú de la menstruació

20/05/2022

El pròxim 27 de maig s’estrenarà a les sales de cinema “Red Cunt“, un documental dirigit per Toti Baches, cineasta catalana que resideix a Alemanya. Es tracta d’un documental al voltant de la menstruació femenina. Per què continua sent un tabú la menstruació? Per què continua sent sovint motiu de burla i d’acudits? I de silenci i de secretisme! Encara s’ha de fer molta feina educativa amb la regla. Aquestes i altres preguntes i reflexions són plantejades a “Red Cunt“, que és la primera part d’una trilogia de la realitzadora dedicada als tabús femenins. Baches (Lleida, 1972) ha definit aquesta trilogia com la Trilogia de les Emes: Menstruació, Masturbació i Menopausa.

Provocació, no. Normalització, sí

A més de recollir el testimoni d’activistes, ginecòlogues, artistes o feministes, “Red Cunt” utilitza l’animació per parlar de la regla i visibilitzar-la. “És una pel·lícula per a totes les persones que tenen la menstruació, però també per als seus avis, germans, etcètera. Així doncs, es dirigeix a tota la família”, explica la directora, que afegeix que “Red Cunt” no està feta “des de la provocació”, sinó que més aviat aposta per la normalització. “Durant segles ens hem trobat amb una definició bastant patriarcal-neoliberalista de la menstruació: la menstruació és una cosa bruta que s’ha d’amagar”, diu l’autora d’un documental que també ens parla del llenguatge usat per la publicitat i la indústria de la higiene íntima femenina. La pel·lícula, que compta amb la participació d’actrius i actors catalans com Clara Moraleda Ian Bermúdez, es va rodar a Hamburg, Kiel, Berlín i Barcelona.

El dimarts 24 de maig es farà un passi de premsa de “Red Cunt“, a Cinemes Girona, amb entrevistes posteriors amb la directora. Tota aquella setmana i la següent, Baches serà a Barcelona per atendre les entrevistes. Cal dir que la data d’estrena no ha estat escollida a l’atzar: el 28 de maig és el Dia Internacional de la Higiene Menstrual. L’equip de “Red Cunt” també està preparant projeccions especials adreçades a centres educatius i, a més, projeccions amb la participació de diversos col·lectius interessats/relacionats amb la temàtica de la pel·lícula. El documental, coproduït i distribuït per Toned Media, ha rebut la qualificació de “per a majors de 7 anys, i especialment recomanat per a la infància”.

Entrevistes prèvies, passi de premsa i estrena especial

Abans de l’estrena del 27 de maig i d’aquest passi de premsa del 24, Toti Baches ja és a la vostra disposició per fer entrevistes per telèfon, correu electrònic o Zoom, entre altres noves tecnologies de comunicació. També podeu entrevistar Clara Moraleda (coneguda com a Leopolda Olda al seu popular canal de YouTube) i Ian Bermúdez, actor, escriptor i activista trans.

L’estrena de “Red Cunt“, el dia 27 a Cinemes Girona, estarà acompanyada de l’actuació musical de Clara Moraleda.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top