La revista degana en valencià

ETNOMUSIC 2020 aposta per les músiques ibèriques

26/06/2020

Un any més, L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València es convertix en punt de referència de la música folk valenciana i del món amb concerts entre el 2 i el 23 de juliol. 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, remarca la consolidació del festival i anuncia l’arribada a les comarques valencianes per a l’any vinent.

El Centre Cultural La Beneficència ha acollit este dijous la presentació del Festival Etnomusic, que enguany se celebrarà del 2 al 23  de juliol en el pati de La Beneficència. Organitzat pel Museu Valencià d’Etnologia, l’entrada és gratuïta amb aforament limitat, i en la presentació han participat el diputat de Cultura, Xavier Rius, el coordinador d’ETNOMUSIC, Francesc Cabañes, el coordinador artístic, Paco Valiente, i César Martí, cap de programació i de continguts d’À Punt.

Per al diputat de Cultura, Xavier Rius, “Etnomusic s’ha consolidat com un festival de referència en les músiques del món al què li queda un llarg recorregut”. En l’edició d’enguany, ETNOMUSIC tindrà 6 concerts que es realitzaran des del 2 al 23 de juliol. La programació dels concerts s’ha configurat amb l’interès de mostrar música ibèrica, en la qual s’ha mesclat la presència de formacions valencianes com Xavi de Bétera o  Mara Aranda amb propostes com el flamenc de Mayte Martin, la música basca (Korrontzi), la música de percussió ibèrica (COETUS) i la tradició mediterrània de Juan Jose Robles (Múrcia).

El Festival Etnomusic forma part dels cicles d’activitats culturals que organitza el museu cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. El projecte té com a objectiu presentar música tradicional valenciana des d’una perspectiva actual, així com donar a conèixer propostes musicals d’arreu del món que vinculen la tradició i la innovació.

Una de les novetats del festival és la gravació i posterior emissió dels concerts per part d’À Punt televisió, la qual cosa augmentarà la difusió del festival i el treball de les formacions de música tradicional, especialment les valencianes. Segons explica el diputat Xavier Rius, “enguany obrim una via de col·laboració amb À punt per a difondre els concerts a tot l’àmbit autonòmic, i per a l’any vinent tractarem de disseminar els concerts i actuacions també per diverses poblacions valencianes”.

A pesar de les restriccions i dificultats produïdes per la crisi de la COVID-19, l’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia ha apostat pel festival, no cancel•lant-lo, i ha decidit ajornar-lo al mes de juliol. Tot amb l’objectiu de donar suport al teixit musical i mantenir el compromís amb el públic.