La revista degana en valencià

Etnomusic, el festival de música tradicional que necessita València

No és la primera edició del festival -ja que es va iniciar fa dotze anys- però sí un punt d’arrencada per consolidar-lo, ja que en els darrers anys ha tingut els seus alts i baixos. No obstant això, aquesta nova edició d’Etnomusic, el festival de música tradicional que organitza el Museu Valencià d’Etnologia, pretén consolidar-se i ser un referent. En paraules de Xavier Rius, diputat de Cultura, «pretén que quan es parle de música tradicional, València siga una referència».

El festival es recupera enguany amb una gran aposta: més concerts i més qualitat. El seu objectiu és presentar la música d’arrels mediterrànies, tal com ha apuntat el cap de Difusió del Museu, Francesc Cabañés. I aposta per la música tradicional feta a casa nostra, així com la d’altres cultures del món. D’aquesta manera, cada dijous de maig i de juny, a partir de les 20:15 hores, es podrà gaudir gratuïtament de propostes musicals basades en la música tradicional però interpretades des d’un altre punt de vista, amb plantejaments moderns i actuals.

El festival comença avui dijous, 12 de maig, amb un plat fort autòcton reconegut a nivell internacional: Carles Dénia, qui presentarà a València el seu últim disc “L’home Insomne”. Tal és l’atracció que Carles Dénia suscita a València que les entrades ja estan exhaurides. El proper dijous, 19 de maig, serà el torn de Reina Roja, que oferirà un concert d’arrels flamenques que recorre la cobla i les músiques del món des d’un enfocament actual i innovador. A més, el dijous 26 de maig serà Thais Morell qui oferirà un concert en el qual la barreja de la bossa-nova amb diversitat d’altres músiques omplirà el claustre de la Beneficència.

El 2 de juny tindrà lloc el concert de Xaluq, una formació interessada a recuperar la música tradicional valenciana que acaba de treure a la llum el seu nou disc “Empelt”. Per altra banda, el 9 juny serà la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra l’encarregada d’oferir-nos música tradicional balcànica de l’Est d’Europa amb una versió renovada. El festival serà tancat amb magnificència per Sis veus per al poeta, el projecte impulsat per sis dones en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés, que aborda la seua poesia a través de la música tradicional.

Sense cap dubte, aquesta nova edició d’Etnomusic promet ser la consolidació del festival, en què tant formacions valencianes com internacionals, aproparan la música tradicional a tots els públics.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top