La revista degana en valencià

Exposició #PrimaveraMusical. La música valenciana reviscola

24/03/2021

La Universitat d’Alacant obri les portes d’aquesta exposició que revisa les dues últimes dècades de la música valenciana. A la mostra podreu descobrir els grups de música i els artistes des de finals dels 90 fins a l’actualitat. S’hi fa una panoràmica general al moviment de reviscolament musical que s’ha produït al País Valencià.

A més de les cançons, el recorregut de l’exposició passa per l’art gràfic, la literatura, els festivals, l’àmbit familiar, les publicacions periòdiques i el vincle amb els estudiants.

L’exposició consta d’una sèrie de panells temàtics, vitrines amb llibres i material divers i tres pantalles que reprodueixen concerts, videoclips i programes de televisió o d’internet.

A partir d’abril, hi haurà una sèrie d’activitats complementàries al voltant de l’exposició: presentacions de discos, projecció de documentaris, concerts… En aquesta programació, també s’hi inclouen unes jornades didàctiques amb ponències, experiències didàctiques i taules redones que tindran lloc els dies 4, 5 i 6 de maig.

La mostra estarà exposada fins al 30 de juny de 2021 a la Sala Aifos (edifici III de Filosofia i Lletres, núm. 18 en el plànol). L’horari de visites és de dilluns a divendres de 9 a 14 h i, després de Pasqua, també de dilluns a dijous de 16 a 19 h (tel. 965 90 98 52). Per a obertures en horari especial o visites de grup, es pot consultar a servei.llengues@ua.es

Posteriorment, l’exposició rodarà per altres localitats, en espais expositius o museus, així com en altres seus universitàries. A més, hi haurà una versió reduïda per a espais més xicotets, centres d’ensenyament, aules culturals, etc.

El cartell de #PrimaveraMusical ha anat a càrrec d’Helga Ambak. La il·lustradora de Muro (el Comtat) ha treballat dins del camp de la música amb dissenys i direcció artística. Entre d’altres, amb ZOO, Smoking Souls o Inèrcia. Pel treball que va fer amb Translúcid va rebre el Premi Ovidi al Millor Disseny el 2020.

Al web es pot fer un petit tast gràfic i audiovisual de l’exposició: primaveramusical.ua.es

Vídeo de difusió:

Notícia a VEU: https://veu.ua.es/va/noticies/2021/3/exposicio-primavera-musical-la-musica-valenciana-reviscola.html

Inscriu-te al nostre butlletí

Top