La revista degana en valencià

Les Falles, patrimoni de la Humanitat

Després de cinc anys de treball i amb la potenciació de l’arribada del nou equip de govern a l’Ajuntament de València, avui ha arribat la notícia que les Falles han estat declarades Patrimoni de la Humanitat. Hem d’estar contents perquè s’ha aconseguit l’objectiu.

Ara bé, caldrà saber administrar aquesta decisió i veure també quina incidència real té per a la festa, la qual ha de continuar sense perdre les seues característiques i adaptar-se als nous temps. Evidentment caldrà estar atents perquè no s’arribe a massificar la festa. Tal vegada ara tornaran a eixir aquelles veus que demanaven traslladar la festa al cap de setmana.

Felicitem a Pere Fuset, que passarà a la història com aquell president de la Junta Central Fallera de València, que ha aconseguit el reconeixement de la UNESCO. I les falleres majors que, sense saber-ho, també s’han convertit en les primeres amb aquest reconeixement. Bo és també no oblidar que aquelles persones a les quals se’ls havia acusat des d’alguns sectors d’anar contra les falles, mira per on, són els qui han aconseguit fer realitat un somni, per a molts.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top