La revista degana en valencià

Una celebració ben acolorida

“Aquesta activitat que commemora els 17.700 dies de vida de la Comarcal esdevé el millor pròleg per a escriure un futur 50 aniversari que es troba en girar el cantó”

Segurament, la data d’un 45é aniversari dirà ben poca cosa a les persones que solen seguir fil per randa els cànons d’aquelles celebracions que es pengen de les dates i fets històrics o ressenyables. Segons com es mire, 45 anys poden ser molts o ben pocs, segons es tracte d’anotacions històriques o de fets socials.

En el primer cas, no arribarien a ocupar l’ombra d’una puça al llibre de la història, però si del que es tracta és de comptabilitzar la vida o l’activitat d’una associació, grup o entitat, arribar als 25,30 o 45 anys, no és qualsevol cosa.

Fos com fos, deixar marcat al calendari de celebracions l’any 45, evidencia la singularitat del col·lectiu de persones que el protagonitza. Posa de manifest, que es tracta d’una proposta clarament trencadora, capaç de ser viscuda per una colla de persones a qui els encanta subratllar la diversitat.

Aquesta singularitat és la que es va viure fa poc a la Partida “les Canyades” de Picassent, on es van aplegar vora mig miler de persones que, d’una manera transversal i polièdrica, van viure en primera persona, la celebració dels 45 anys “d’una escola que enamora”.

El pati d’aquesta institució educativa singular, que tantes experiències vitals ha vist passar durant tot este temps, va aprofitar com a contenidor de retrobaments històrics, somriures sincers, estimes platòniques de temps pretèrits que cristal·litzaren en bones i perdurables amistats.

La Nostra Escola Comarcal ha estat  eixe lloc d’encontre entre aquelles primeres promocions i les que sortiran enguany, però el que es va evidenciar durant aquesta singular celebració, ha estat el clima de companyonia existent i la  descoberta d’eixe denominador comú que, durant més de 17.700 dies, ha sabut teixir aquesta “escola que enamora”.

La trobada de l’alumnat i el professorat del passat divendres 6 de juliol de 2018 al pati de l’escola, posà en valor l’objectiu principal d’aquest centre educatiu, consistent a compartir amb l’alumnat i les seues famílies una formació intel·lectual i humana altament competent per a la seua continuïtat formativa, per a la vida i la felicitat.

No hi ha cap mena de dubte que, les promocions presents en la celebració del 45 aniversari, evidenciaren com de real és aquest projecte educatiu, que procura desenvolupar les capacitats intel·lectuals i humanes de l’alumnat, crear hàbits de treball, potenciar la seua sensibilitat i expressió literària i artística, ampliar la seua formació mitjançant el joc i l’esport, afavorir l’esperit crític, creatiu i la presa de decisions col·lectives,fomentar la coeducació activa i establir un marc de convivència respectuós amb els principis de no violència i l’ecologia.

No tinc cap mena de dubte que amb aquesta activitat que commemora els 17.700 dies de vida de la Comarcal, esdevé el millor pròleg per a escriure un futur 50 aniversari que es troba en girar el cantó. Per la part que em toca, sols em resta sumar-me a l’agraïment que tantes persones fan a la Nostra Escola Comarcal.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top