La revista degana en valencià

Xàbia aposta per un festival de literatura, cinema i fotografia negra

El gènere negre omplirà tots els indrets de Xàbia del 28 al 30 d’octubre a través del festival Xàbia Negra, que pretén explorar noves experiències culturals i incentivar el coneixement literari d’un estil que està de plena actualitat.

Una Fira del Llibre, exposicions, contacontes de la mà de Carles Cano i Llorens Jiménez, taules rodones, rutes teatralitzades, projecció de curts i fins i tot concerts. Així de ambiciosa i realista es presenta la primera edició del Xàbia Negra. I és que el plat fort és la presència d’escriptors en la nostra llengua que han fet que el gènere negre estiga d’actualitat. Anna Moner, Josep Franco, Felip Bens, Núria Cadenes, Carlos Aimeur, Vicente Garrido, Neus Abarca i Toni Hill, entre d’altres, seran els encarregats de dur a Xàbia la novel·la negra. A més, la literatura en clau comarcal també estarà present de la mà de Toni Reig i el seu llibre “Històries de críemens i criminals de la Marina Alta”.

Les rutes teatralitzades tant al nucli històric com al Portitxol faran que córrega la sang pels carrers i nombroses víctimes finiran per mort violenta. A més, Mossén Bramit Morera i els morts repartiran esglais i rock’n’roll a la placeta del Convent el dissabte per la nit i presentaran noves cançons sobre velles llegendes valencianes.

Així mateix, el diumenge 30 d’octubre serà la gala de lliurament de premis i l’exhibició dels curts finalistes. Tota una aposta perquè Xàbia siga capital del gènere negre, almenys durant un cap de setmana. Ací podeu consultar tota la programació: http://www.xabianegra.com/

Inscriu-te al nostre butlletí

Top