La revista degana en valencià

La Fira de les Comarques Valencianes aposta fermament per la cultura

És la 4ª edició, però la primera en què la Fira de les Comarques Valencianes es presenta com la veu del turisme valencià a través de la integració i la col·laboració entre els municipis. Una fira que, tal com ha explicat Pilar Moncho, diputada provincial de Turisme, «pretén activar un dels sectors estratègics dels pobles valencians: el turisme».

Aquesta edició de la Fira de les Comarques Valencianes -que tindrà lloc del 13 al 15 de maig a la Plaça de Bous de València- integra per primera vegada els municipis de l’interior i de la costa de la província de València i pretén potenciar la cultura popular, mostrant la riquesa i la pluralitat del territori valencià, tal com ha explicat Pau Pérez, gerent del Patronat de Turisme. A més, el fet que coincidisca amb un altre gran esdeveniment a la capital del Túria -la Primavera Educativa- «es veu com un element positiu, ja que farà que València siga una ciutat viva i dinàmica aquest cap de setmana», segons Pau Pérez. I com es donarà a conèixer la riquesa cultural valenciana? Mostrant-la i fent partícips d’ella a les persones que acudisquen a la Fira. Per això, des de València Turisme han optat per oferir un ampli ventall d’activitats culturals -al voltant de cinquanta- en les quals es podrà gaudir des dels balls dels Bastonets d’Algemesí, passant pels grups de balls de Cofrents, demostracions d’artesania de Manises i, fins i tot, visites guiades de l’arquitectura modernista de l’Estació del Nord de València.

La Diputació de València, a través del Patronat València Turisme, ha destinat 150.000 euros per poder dur a terme aquesta fira. Però, tal com assenyala Pau Pérez, al voltant d’un miler de persones es beneficiarà d’aquesta inversió, que sense cap dubte serà un impuls econòmic.

Molta música en valencià a la Fira dels Comarques Valencianes

Encara que el programa no està tancat, de moment són vuit les actuacions de grups valencians previstes en aquesta fira del turisme valencià. Totes les actuacions tindran lloc a l’escenari situat a l’interior de la Plaça de Bous. A continuació s’indica la relació de grups i els horaris previstos.

Divendres 13 de maig
19:00 h.: Pep Gimeno Botifarra
21:30 h.: Meteor

Dissabte 14 de maig
14:00 h.: Carraixet
15:00 h.: Marcel el Marcià
22:00 h.: Tardor

Diumenge 15 de maig
15:00 h.: La POP
18:00 h.: Gener

Inscriu-te al nostre butlletí

Top