La revista degana en valencià

Fundació Bancaixa celebra la Gran Nit de Juliol amb l’obertura de les seues exposicions fins a la mitjanit

L’ampliació d’horari aquest dissabte 20 de juliol permetrà visitar de forma gratuïta de 20 a 24 hores les exposicions dels artistes Jorge Ballester i Julio Romero de Torres, així com la de disseny industrial en la UPV

València, 18 de juliol de 2019.-

Fundació Bancaixa es suma a la celebració de la Gran Nit de Juliol, participant així en la programació de l’Ajuntament de València amb motiu de la Gran Fira de València. Aquest dissabte 20 de juliol, Fundació Bancaixa amplia l’horari d’obertura de les seues sales d’exposicions fins a la 12 de la nit, permetent visitar de manera gratuïta des de les vuit de la vesprada fins a mitjanit les exposicions Julio Romero de Torres. Social, modernista i sofisticat, Jorge Ballester. Entre l’Equip Realitat i el silenci, i 30 anys de disseny industrial en la UPV.

L’exposició Julio Romero de Torres. Social, modernista i sofisticat, que s’obre al públic demà divendres, porta per primera vegada a València l’obra d’aquest pintor cordovès, una figura imprescindible en l’art espanyol de finals del segle XIX i principis del XX. La mostra, integrada per 55 obres de gran format, revisa la trajectòria d’aquest artista, els retrats del qual i escenes costumistes de l’Andalusia de l’època constitueixen un valuós testimoniatge gràfic de la societat del període d’entresegles.

L’exposició Jorge Ballester. Entre l’Equip Realitat i el silenci ofereix una revisió de la producció de l’artista valencià Jorge Ballester, des de la seua primera presentació pública com a cofundador de l’Equip Realitat a mitjan dècada dels 60 fins a les seues últimes creacions en l’etapa del seu treball en solitari.

30 anys de disseny industrial en la UPV és una exposició que commemora la implantació del disseny industrial en les estructures acadèmiques d’aquesta universitat, oferint un recorregut per la producció de successives promocions de dissenyadors formats al seu campus amb una evolució des de la inducció a l’autoaprenentatge fins a la formació especialitzada en tendències, processos i tecnologies.