La revista degana en valencià

Gabriela Bravo informa l’AVL sobre la regulació del requisit lingüístic en la funció pública

València, 15 de juliol

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha informat l’Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre el projecte de la futura Llei de la Funció Pública que prepara el seu departament, sobretot pel que fa a la inclusió del requisit lingüístic per a l’accés a l’Administració pública valenciana, una condició que la institució normativa considera bàsica, tal com ja va aprovar el Ple el mes de gener del 2017.

La consellera ha explicat al president de l’AVL, Ramon Ferrer, com també a la secretària Verònica Cantó i al secretari general lletrat, Agustí Colomer, la voluntat del Consell d’afavorir l’ús del valencià en l’Administració. La llei inclourà en el text el requisit lingüístic, segons Gabriela Bravo, perquè tots els funcionaris disposen de la capacitació necessària per a exercir el seu lloc de treball, però serà a través del reglament posterior on es regularà el nivell i grau de coneixement.

Gabriela Bravo s’ha compromés amb Ramon Ferrer a enviar-li el text definitiu del projecte de llei que anirà després a les Corts per si de cas l’Acadèmia Valenciana de la Llengua vol fer observacions a la seua redacció. En la mateixa línia, la titular de Justícia, Interior i Administració Pública també remetrà a l’AVL l’esborrany del reglament abans de la seua aprovació, una atenció que des de la institució acadèmica s’ha valorat positivament, com ha indicat el president Ramon Ferrer.

L’AVL no farà més valoracions fins a conéixer el contingut final del projecte. Ferrer, després d’una reunió de més d’hora i mitja, ha agraït a la consellera la voluntat de potenciar l’ús del valencià en la nostra Administració i ha evocat el pronunciament que l’AVL va fer sobre el requisit lingüístic el mes de gener del 2017, en el qual es deia: “Els funcionaris públics han de tindre la capacitació lingüística necessària per a atendre correctament als ciutadans sense que es produïsca cap discriminació per raó de llengua”.

Així mateix, la consellera Bravo s’ha mostrat receptiva a la proposta de l’AVL de participar en la formació del funcionariat de la Generalitat.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top