La revista degana en valencià

La gastronomia valenciana unida per recaptar fons per a la Fundació Novaterra

“Gastronomia Solidària cerca el suport del sector gastronòmic a la inclusió social a través de la formació per a l’ocupació en el sector”

Més de 50 empreses del sector gastronòmic es van donar cita en la tradicional gala anual de la Fundació Novaterra, per recaptar fons per a la inclusió social i la formació per a l’ocupació d’aquesta entitat valenciana. En la gala van participar els alumnes i alumnes de l’últim curs de «pinche» de Cuina, que van assistir als millors restauradores de la ciutat. Vam conèixer també el testimoniatge d’Ángel, antic alumne de l’escola Novaterra i extreballador de Novaterra Catering. Després de diversos intents i després de formar-se i de treballar dur, va compartir amb els assistents la bona notícia d’haver signat un contracte indefinit en un hotel.

La vetllada va transcórrer entorn d’una oferta de plats tradicionals dels millors restaurants de tota la província, com la Tosta de escalibada amb sardina fumada de l’Hort de Santa María del Puig, les Croquetes d’olla de K´Anròs d’Alcàsser, els Cruixents de Ajoarriero del Cerrao de Sot de Xera i els Bunyols de bacallà de la Pitanza de Pedralba. També va haver-hi espai per a la cuina internacional i fusió, amb el Ceviche de tonyina amb mànec del restaurant Ameyal, la barra de Sushi de València Club Cuina o el Hummus de Llenties de la Sequieta d’Alaquàs.

Els vins valencians de Cellers Nodus, licors artesans de Carmeleta, el tradicional «corner» de cerveses gestionat per Bierwinkel, amb marques com Antiga, Turia, Tyris, Birra & Blues i Zeta i còctels basats amb la cervesa Mascletà van regar el sopar.

Productes artesanals com la xocolata de Utopick Cacau, els formatges de cabra de Heretat de Pere, el pa de Jesús Machí, els tomàquets del Sopar dels Sentits. Dolços del Forn El Pont de Xiva i de Mandonatte Cake Boutique i mandarines de xocolata d’Ampar van posar la nota dolça. I el plat fort l’espectacle en directe de Juan Carlos Galbis i el seu equip, que van preparar un “All i pebre” però amb el toc Galbis, de “pilotes amb cigrons”.

Altres 20 restaurants com el Daily Gastrobar de Manuel Alonso, Mercatbar de Quique Dacosta, Momiji de Diego Laso, La Ferrera, Pelegrí, Casa Carmina, Donya Petrona, Ostrarium, Anyora, Dt. Khin Cafè, El TerÇ, l’Hotel d’Alaquàs i Ginebre, van sortejar menjades per a dues persones per la rifa per recaptar fons per a l’entitat.

Tampoc va voler perdre’s la festa María Querol, concursant de Master Xef Junior, que va fer les delícies dels més xicotets. Entre els més de 250 assistents representants del món cooperatiu com José Mª Company, director de Negoci de Caixa Popular i Enric Lujan, Director de Florida Universitària, i del món institucional com Manolo Gomicia, president de la Mancomunitat L`Alcoià i el Comtat, Eva P. Sanchis, Alcaldessa de Godella, Agustí Colomer, secretari general d’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Joan Mansanet, assessor de Consol Castillo, regidora de l’Ajuntament de València, o Emili Altur, vicepresident 3º de la diputació de València.

Tota una nit de celebració de la millor gastronomia valenciana i, també la més solidària, en la qual es van recaptar gairebé 6.000€ que es convertiran en oportunitats d’ocupació per a les persones que més ho necessiten.