Redacció
La Gran Fira de València arriba a la ciutat del Túria renovada, amb una clara aposta per convertir-se en una marca global que assumisca totes les propostes culturals i d’oci de la ciutat. I no és una aposta ambiciosa, ja que enguany passa de 127 actes programats en 2015 a 150 activitats, pretenent convertir-se en la segona gran festa de València després de les Falles.
Aquesta edició de la Gran Fira és especial, no només per tractar-se de la primera que organitza el nou equip de govern de l’Ajuntament de València, sinó perquè se celebra el 125 aniversari de la Batalla de Flors. És per això que el cartell, dissenyat per l’estudi Yinsen, ha volgut retre-li homenatge presentant tres imatges florals de papiroflèxia, en què “s’ha volgut representar l’alegria, el color, la diversitat i el treball artesanal com a elements que defineixen aquesta festa”, tal com han explicat María Prada i Lorena Sayavera, de Yinsen.
A més d’ampliar el nombre d’activitats, també s’amplia la ubicació de les mateixes, ja que segons Pere Fuset, “es vol fer arribar les activitats a tots els públics, a tots els barris i a tots els gustos”. Però no només això: també s’incrementa el nombre d’espectacles pirotècnics i es fa una clara aposta per la cultura feta a casa nostra. Perquè, en paraules de Fuset, es pretén “fer-ne una marca paraigua que aglutine tota l’oferta cultural, lúdica i festiva dels mesos d’estiu”.
Tot i que la programació completa no s’ha fet pública, ja s’han avançat alguns detalls, com que la Gran Nit de Juliol serà el dissabte 23 i que es presentaran dues exposicions, una sobre la cartelleria històrica de la Fira, i una altra sobre el 125 aniversari de la Batalla de Flors.
La Gran Fira arranca l’1 de juliol de la mà de l’espectacle de Xarxa Teatre “Veles e vents”, que oferirà a la Plaça de l’Ajuntament els seus elements més característics: la pirotècnia i els elements mòbils.