La revista degana en valencià

L’Odissea d’Homer arriba al Palau de la Música de València

Un espectacle poètico musical que recrea el viatge d’Ulisses i el seu retorn a casa, Ítaca, podrà ser viscut el proper 10 de novembre al Palau de la Música de València. L’auditori valencià aposta per “Homer: L’Odissea”, una representació carregada de simbolisme, ja que el text part de la traducció en valencià de Joan Francesc Mira, que ha estat guardonat recentment amb el Premi 9 d’Octubre de les Lletres Valencianes.

A més, la interpretació d’aquesta obra clàssica de referència és una clara aposta per un espectacle multidisciplinari. D’una banda, la música omplirà cada racó de la sala Rodrigo, amb l’obra original de Miquel Pérez Perelló, qui estarà acompanyat de Mª Jesús Moreno Marqués (clarinet), Sandra Alfonso (violí) i Francisco José Pérez Perelló (piano). D’altra banda, la traducció del homenot valencià serà recitada per Tomàs Llopis. I, a més, l’espectacle es complementarà amb la projecció de més de 50 il·lustracions del pintor Joan Castejón, que interpreten de manera realista els personatges i els escenaris de l’Odissea.

El portar al Palau aquest espectacle, que ja ha rodat per alguns auditoris valencians, és per Miquel Pérez Perelló “el reconeixement a una trajectòria que va començar amb el treball de la companyia Melodemodomies va fer sobre Estellés en 2009 i que ha continuat amb diversos projectes que posen de manifest el valor de la cultura, dels músics, poetes, intel·lectuals i artistes valencians”. En aquest sentit, cal destacar que aquest espectacle va ser objecte de gravació d’un CD i un DVD en 2014 per Mésdemil, rescatant un clàssic universal i posant-lo a l’abast del públic actual, i en valencià.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top