La revista degana en valencià

Els huit nous nanos que reivindiquen el patrimoni valencià

Fins ara l’Ajuntament de València comptava amb els gegants del rei Jaume I i de na Violant que formaven part del patrimoni festiu de la ciutat. No obstant això, el consistori ha decidit incorporar huit nanos que reivindiquen el patrimoni cultural valencià, de la mà dels artistes fallers Ceballos i Sanabria. Fa tan sols dos anys era impensable veure un Vicent Andrés Estellés gegant desfilar, però ara serà una realitat en la propera cavalcada dels Reis Mags d’Orient.

Els huit nous nanos simbolitzen, si més no, el compromís i la sensibilitat del nou govern per la cultura i el patrimoni valencià. Veurem desfilar els escriptors Ausiàs March i sor Isabel de Villena, l’il·lustrat Antoni Josep Cavanilles i la impressora Antònia Gómez d’Orga, l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez i la cantant Concha Piquer i al poeta Vicent Andrés Estellés i la compositora Matilde Salvador.

Segons Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva, «no només recuperem i preservem el patrimoni cultural i festiu de la ciutat, sinó que a més l’incrementem amb aquestes parelles de nanos que juntament amb les recreacions gegants de Jaume I i na Violant obriran cavalcades i desfilades a València». El disseny dels mateixos són obra dels artistes fallers José Luis Ceballos i Paco Sanabria, mentre que del vestuari s’ha encarregat Chelo Ruiz (Lúa Media).

Inscriu-te al nostre butlletí

Top