La revista degana en valencià

Tretze muixerangues tocaran el cel d’Alacant

Tretze són les muixerangues que es donaran cita a la plaça dels Estels d’Alacant el pròxim diumenge en una diada muixeranguera que pretén vertebrar el territori i reivindicar el sud com a eix clau en la cultura valenciana. La II Diada muixeranguera d’Alacant rep per primera vegada el suport institucional i forma part de la programació oficial de les Fogueres. I si la I Diada ja va ser increïble, aquesta segona s’espera encara més vibrant, més gran i més especial.

En aquesta ocasió, més de 600 muixeranguers i músics es reuniran a Alacant per tocar el cel. Una segona cita en què participaran més colles, algunes de nova creació, com la Muixeranga de Xàtiva. A més, des de l’organització apunten que la presència de la Nova Muixeranga d’Algemesí a la Diada és fonamental, perquè “si la Nova no estiguera no seria el mateix, ja que aporta tradició, tècnica i solera, i és essencial que hi estiga present”. Per la seua banda, la Muixeranga d’Alacant, l’organitzadora d’aquesta fita, avança que farà la seua millor actuació fins ara, en què totes les rondes seran amb figures de quatre pisos i, a més, alçaran dues noves figures.

La I Diada, celebrada l’any passat, va ser tot un èxit, i és per això que des de l’organització s’han proposat consolidar aquesta fita, que suposa tancar el curs muixeranguer, i més ara que rep el suport de les institucions. La Diada té un doble objectiu: d’una banda, la vertebració del País i la reivindicació del Sud. I, d’altra banda, promoure altres valors culturals a Alacant, visibilitzar que una altra cultura a Fogueres és possible i donar una altra imatge d’Alacant. Perquè, com canta El Diluvi, Alacant és bandera clara de la llibertat.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top