La revista degana en valencià

Implantació racional energies renovables

30/09/2021

Ahir, dimecres 29 d’octubre, a les 17h diverses plataformes i col·lectius dels territoris afectats per l’amenaça de macro-projectes d’energies renovables es concentraren en la Plaça de la Mare de Déu de València en la primera convocatòria d’una sèrie de mobilitzacions en marxa per aquesta tardor per tal de fer arribar a les Corts, en l’inici de l’activitat parlamentària i per registre d’entrada un document recolzat per vora 40 organitzacions, plataformes i col·lectius de tot el territori.

Volen traslladar al debat públic, al Govern Valencià i de l’Estat la urgent i necessària modificació del model plantejat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i pel Decret Llei 14/2020 del Govern Valencià, perquè es prioritze una transició energètica basada en l’estalvi, en el respecte als ecosistemes i pels territoris d’interior, en l’eficiència energètica, en les CEL i les CER i en l’autoconsum. I, d’aquesta manera, es rebutge el model proposat de renovables a gran escala que incentiva la bombolla especulativa i el desviament de fons europeus, sense una planificació territorial, sense participació ciutadana, majoritàriament en mans de grans empreses i fons d’inversió, i allunyat d’on es demana la major part de l’energia consumida.

La següent convocatòria el proper diumenge dia 3 a les 12h amb una manifestació des de la mateixa Plaça de la mare de Déu fins al palau de la Generalitat.

Coordinadora de plataformes ciutadanes per una ubicació racional i sostenible de les energies renovables del País Valencià.