La revista degana en valencià

Les infraestructures valencianes. Nº 425- Abril 2017

Nosaltres, els valencians i valencianes, vivim en una comunitat autònoma d’Espanya. Nosaltres, els valencians i valencianes, paguem els nostres impostos amb els quals fem possible que el govern de Madrid i de València facen política. Nosaltres, els valencians i valencianes, volem ser iguals que tots els altres habitants de la resta de comunitats autònomes perquè creiem en la igualtat entre les persones que habiten una comunitat autònoma o una altra, i el govern central és qui l’ha de garantir amb paraules, obres i diners. Com s’ha sentit recentment, no en volem més que ningú: volem el que ens pertoca.

Si fem una ullada a la situació general de les grans infraestructures del País Valencià veiem que estem molt malament. Per això, Saó ha volgut dedicar un Quadern a aquest tema, aprofitant també l’actualitat i la sagnant situació del denominat Corredor Mediterrani, però no sols.

Les xifres diuen que som una de les comunitats autonòmiques més exportadores (la segona) i ho hem de fer com podem; hem de tirar d’imaginació i de costos; en definitiva, pèrdues. Hui, anar a Madrid es pot fer en una hora i mitja. Anar a Barcelona és tot un repte perquè saps l’hora d’eixida però no de tornada. I no parlem de les mercaderies, o de les autopistes de peatge, dels trens de rodalia… La pregunta és: què podríem fer, què podríem exportar si tinguérem unes condicions normals? Ens tenen por?

I tota aquesta situació ve donada per decisions polítiques, clar està. I per la visió centralista dels polítics que estan a Madrid. No entenen que el centre del món no és Madrid. No entenen que les persones i l’economia valenciana necessiten una eixida cap al nord i cap al sud sense haver de passar per l’estació d’Atocha. I també és cert que amb el nou govern de la Generalitat s’ha aconseguit fer visible una miqueta la situació en la qual ha entrat de ple també l’empresariat valencià. Però encara queda molt per fer.

Per tot això, entre altres coses, els presentem el Quadern en el qual poden llegir els articles de Joan Sanchis, Roser Obrer, Maria Josep Ripoll i Francisco García Calvo. Ens agradaria aportar el nostre granet de treball per fer possible que les persones que habitem la nostra comunitat, com a mínim, fórem conscients de la nostra situació per poder exigir que canviara i que canviara ja, perquè el futur no espera.

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top