La revista degana en valencià

Intersindical Valenciana crítica la nova negativa dels governs valencià i espanyol a la reciprocitat entre À Punt, TV3 i IB3

27/11/2020

Intersindical Valenciana considera que l’argument de la necessitat d’un segon múltiplex no se sosté des del punt de vista tècnic ni polític. El Sindicat considera viable la reciprocitat en les condicions tècniques actuals tot i compartir que cal recuperar un segon múltiplex per millorar la qualitat de les emissions.

Per al Sindicat, no es pot continuar en aquesta apagada, ni podem ni volem esperar més temps per tindre la senyal de tots els mitjans de comunicació en la nostra llengua. Han passat 35 anys de la primera reivindicació de la reciprocitat dels mitjans de comunicació entre les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya per la qual cosa ara és el moment de fer passos decidits i valents per aconseguir la reciprocitat plena.

Intersindical Valenciana considera que cal anar més enllà de l’estricta reciprocitat televisiva. Les tres corporacions públiques audiovisuals del País Valencià, Catalunya i Illes Baleatrs (sense oblidar d’altres com RTVA d’Andorra o les
emissions en català de France 3) haurien d’anar més enllà de les actuals col·laboracions i intercanvis, per treballar en projectes comuns que enforteixen l’espai de comunicació en català, pensant especialment en les noves generacions (públic infantil i juvenil).

Finalment, des de la Intersindical Valenciana es considera que el govern del Botànic ha de fer una aposta decidida per la ràdio televisió pública valenciana À Punt, augmentant el seu pressupost i la seua plantilla, la reciprocitat de tots els mitjans de comunicació públics en català i la creació d’un espai de comunicació audiovisual del nostre domini lingüístic.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top