La revista degana en valencià

Intersindical Valenciana per l’augment dels salaris

16/05/2022

El Sindicat reclama un augment salarial que compense a les treballadores i treballadors per la pèrdua de poder adquisitiu que ha provocat una inflació disparada.

El preu dels béns i serveis està experimentant una alça molt important en aquests temps que implica una pèrdua del poder adquisitiu dels que obtenen rendes periòdiques, que no s’estan actualitzant conforme a eixe augment. És a dir: la classe treballadora, amb el mateix salari, pot comprar cada volta menys productes.

Un augment de preus tan considerable com l’actual produeix efectes negatius a l’economia i redueix la capacitat de compra i d’estalvi. L’índex de preus al consum està sovint subjecte a especulacions del mercat i a esdeveniments globals; el resultat final sol ser quasi sempre el mateix: les coses solen ser més cares cada any. Durant els últims 10 anys, l’IPC ha oscil·lat en valors entre lleugerament negatius i 2 punts positius, però en 2021 ha experimentat un augment molt gran. Ens aproximem a una inflació de dos dígits (10% o més) i la variació de març de 2021 a març de 2022 és del 9,8%.

El nivell de precarietat està augmentant de manera alarmant i tindre feina no significa poder viure dignament. Hem de lluitar perquè els nous contractes no estiguen basats en la precarietat i perquè tinguen una remuneració suficient. Pel que fa als ja vigents, en el millor dels casos, hi ha hagut una pujada dels salaris fruit d’acords que està molt per davall de la inflació. En altres casos, ni tan sols s’han fet efectius increments salarials o equiparacions reals al salari mínim interprofessional. Tot això fa que el poder adquisitiu de la classe treballadora vaja cada volta més avall. I no és acceptable en una societat -que es considera avançada- que l’efecte més nociu de la inflació recaiga sobre les persones treballadores, i menys encara sobre les més precàries.

No volem treballadores i treballadors pobres

Per poder fer front a aquesta situació, Intersindical Valenciana reclama un augment salarial que compense a les treballadores i treballadors per la pèrdua de poder adquisitiu que ha provocat la inflació disparada. Així, demanem a les empreses i administracions:

– la negociació i implantació de manera urgent de l’actualització dels salaris conforme a la inflació real

– la incorporació de clàusules en els convenis col·lectius o normativa de funció pública de revisió salarial que vinculen la nòmina a l’IPC, per a assegurar que els sous no perden poder adquisitiu

Per la dignitat de la classe treballadora, salaris justos!

Inscriu-te al nostre butlletí

Top