La revista degana en valencià

Ja tenim data de les eleccions autonòmiques.

A la margarida ja no li queden fulletes per a llevar-li: avance, no avance; avance, no avance. El Molt Honorable President va dir ahir que les eleccions seran el mateix dia que les generals. I sembla com si s’hagués obert una mena de caixa de trons d’un dels pirotècnics que aquests dies fan vibrar la plaça de l’Ajuntament de València.


Aquesta decisió haurà estat fruit de milers de trucades de telèfon a Madrid, als col·laboradors més directes de Ximo Puig, a les visites d’algun ministre, del conclave del passat cap de setmana a Morella, d’algunes trucades a les persones de Compromís amb les quals ha estat governant…. I, finalment, la decisió està ja adoptada. I de segur que pensant que és la millor per al PSPV. Per primera vegada s’utilitza la prerrogativa del president de la Generalitat Valenciana per a marcar la data de les eleccions autonòmiques.


Una vegada feta pública sembla també que no ha caigut massa bé dintre de les files de Compromís perquè no volien aquest avançament electoral, volien més temps per a continuar governant, per a mantenir el govern del Pacte del Botànic. Desconec si aquesta decisió perjudica, es creu que perjudica les expectatives electorals de Compromís o simplement s’ha vist com un exercici de demostració de força, de poder, de Ximo Puig i també com una estratègia electoral: de marcar diferències.


La data, per a tots els valencians i valencianes, és bastant peculiar i estudis hi haurà que pensaran si ajuda o no la poca o molta participació. Des de fora sembla una mica arriscada i més encara a casa nostra.


Provocarà molts més problemes al govern del Botànic? Espere i desitge que no perquè això sí que seria donar-li ales a la dreta i a l’extrema dreta. Tant de bo aquests dos mesos curts que queden fins a les eleccions, siguen tranquils i productius per a tots i totes nosaltres. Que es deixen veure, que es marquen les estratègies electorals però amb molta crisma per a no tirar pel penya-segat tot el que s’ha fet i aconseguit. Els voltors estaran molt atents per a devorar els cadàvers dels caiguts.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top