La revista degana en valencià

Joan Francesc Mira rep la Medalla de la Universitat amb una gran ovació

Joan Francesc Mira ha rebut la Medalla de la Universitat de València, la màxima distinció honorífica de la institució, en un acte en el qual s’ha ressaltat la seua tasca polièdrica, no només en l’àmbit de l’antropologia i la literatura, sinó també en el seu compromís cívic i polític, caracteritzat per la defensa de la nostra llengua i la nostra cultura al llarg de la seua trajectòria.

Josepa Cucó ha estat l’encarregada de la “laudatio” i ha afirmat que Joan Francesc Mira és el primer antropòleg del País Valencià: el primer a ser reconegut com a tal i el primer a estudiar la cultura valenciana des d’aquesta disciplina. Al llarg de la “Laudatio” s’ha encarregat de fer un repàs a tota la carrera de Mira, i al final ha destacat que aquest “no és només un excel·lent antropòleg i el millor escriptor del País Valencià, sinó que ha pres part activa per intentar transformar el nostre País.

Per a Joan Francesc Mira, “rebre la Medalla de la Universitat és un honor i una satisfacció profunda, un sentiment de benestar i pau després d’un camí de més de cinquanta anys”. Ell, que segons ha afirmat es considera un hel·lenista marginal, ha volgut presentar en el seu discurs nombroses preguntes amb respostes ambigües sobre la relació entre l’antropologia i la literatura. “L’antropologia hauria de ser més que observació i interpretació desencarnades, i la literatura, més que passatemps sense substància”, ha afirmat. I és que, tal com ha explicat, el seu objectiu és “proposar més preguntes que respostes i intentar demostrar que el que sembla senzill pot ser confús”.

A l’acte de lliurament de la Medalla a l’escriptor i antropòleg valencià han acudit nombrosos representants polítics i culturals, i Mira ha rebut una gran ovació -de més d’un minut i mig de durada- quan ha rebut la Medalla de mans del Rector de la Universitat , Esteban Morcillo.

Ací pots llegir la “laudatio” de Josepa Cucó

Ací pots llegir la Lectio de Joan Francesc Mira

Inscriu-te al nostre butlletí

Top