La revista degana en valencià

Vint-i-cinc anys no són res: Joan Fuster avui. Nº 427- Juny 2017

Ara fa vint-i-cinc anys exactes de la mort de Joan Fuster i cinquanta-cinc de la publicació de Nosaltres, els valencians. Així com ha passat amb cadascun dels darrers aniversaris més significatius, aquesta és també una oportunitat per a visitar de nou l’obra fusteriana i fer-ne balanç. Vint-i-cinc anys no són res… Però potser sí…

En aquests anys, el País Valencià  ha travessat un vetennio de governs conservadors, dues crisis econòmiques de gran abast, una transformació profunda del paisatge social i ideològic i el triomf d’una alternativa política. El nou context social, polític i cultural ens mena a entendre el present i el passat amb una nova mirada. La qüestió identitària valenciana està més viva que mai, i amb un valencianisme polític que ocupa un espai, si bé no hegemònic, més important que en tota la història prèvia del «marc autonòmic». Res no està escrit ni garantit, tot és possible. O potser no, qui sap. L’obra de Joan Fuster continua sent una pedra de toc bàsica a l’hora de pensar el País Valencià. En vint-i-cinc anys, la reflexió sobre la realitat valenciana i sobre l’obra de Fuster no s’ha aturat. A hores d’ara tenim una visió molt més complexa de tots dos, bastida mitjançant l’acumulació d’estudis i mirades diverses, papers i paraules que es neguen a donar-ho tot per sabut i tancat.

El Quadern  «Vint-i-cinc anys no són res: Joan Fuster, ara» està compost per quatre escrits de tarannà analític sobre la vigència de Joan Fuster, escrits des del món de la comunicació, l’activisme o l’ensenyament, i una entrevista amb el conseller de Cultura i Educació del Govern Valencià. Aquest dossier no conté cap tesi de fons preestablerta ni uniforme, però sí un fil conductor: tots els participants pertanyen a grups d’edat que no han conegut la Transició i han assolit consciència política en les dècades posteriors. Això no els converteix en més savis ni més prudents. La seua és una mirada possible, però, des dels ulls de l’ara.

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top