La revista degana en valencià

Josep Maria Soriano guardonat al seu poble, a la seua comarca

Anit, a Alaquàs, amb la presència de moltes autoritats locals i comarcals a més de representants del món cooperativista, es va entregar el guardó “Amparo Alabau” creat pel grup Alaquàs Debat, a Josep Maria Soriano, una de les persones més actives de la comarca de l’Horta Sud i un activista permanent del moviment cooperatiu valencià. Amb un format poc habitual, després de l’entrega del premi, es convida a una persona a fer una xerrada, després se sopa i en acabar, es produeixen els torns de preguntes. Per a l’ocasió, Vicent Soler, Conseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, va ser l’encarregat de fer la conferència.

La nit va començar amb una música del Grup Instrumental d’Alaquàs, dirigit per Quique Parreño. Després es va procedir a entregar el premi amb un saló d’actes de l’Ateneu ple de gom a gom. A l’acta del jurat que atorga els premis es diu que: “s’ha decidit lliurar en aquesta segona edició, i per unanimitat, a Josep Maria Soriano Besó, expresident de Caixa Popular, per la seua contribució i impuls del món cooperatius i impuls del desenvolupament de l’economia local i comarcal”.

Abans, però d’entregar-li’l, Rafa Roca va fer un repàs per la vida de Pepe Soriano en la qual va destacar que: dues accions l’entrada a la Universitat i a la JARC, unides a la seua intensa vocació periodística, canviaren per a sempre la vida del nostre homenatjat”. En les paraules del professor Rafael Roca es fa una anàlisi dels diferents apartats en els quals va estar present Soriano: naixements de mitjans de comunicació –com ara Saó- creació de cooperatives de consum, d’educació, de crèdits…

Després de rebre el guardó, fet de fusta i dissenyat per Ramon Cosme, Josep Maria Soriano va agrair el reconeixement i va insistir en la paraula “compartir”: “ara que ja han arribat els nets, moltes vegades escolte que els diuen que cal compartir. Eixa expressió sempre m’ha arribat al cor” i va afirmar també que “les coses es poden fer en equip, compartint. Jo no hauria sigut capaç de fer res sol. El cooperativisme és compartir”.

Vicent Soler, a més de felicitar a Josep Maria Soriano, va insistir en la necessitat de no oblidar. A les empreses hi ha persones que treballen i va insistir que el model cooperatiu no està mort, ni molt menys i que està convençut que tindrà també una importància molt gran al segle XXI.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top