La revista degana en valencià

La ADCV obri la convocatòria dels seus Premis de Disseny 2022 i llança una nova web per a mostrar el millor disseny de la Comunitat Valenciana

02/02/2022

Els Premis ADCV valoraran els millors treballs de disseny en la Comunitat Valenciana dels últims tres anys, a més d’atorgar tres guardons honorífics i un nou reconeixement, al projecte o projectes amb major impacte positiu en la societat i l’entorn.

El termini de presentació de candidatures s’estén fins al 28 de febrer.

La informació sobre els Premis ADCV està accessible en la seua nova web www.premiosadcv.com des de la qual es tramiten les candidatures de professionals i estudiants de disseny i, a més, ofereix una mostra digital permanent de tots els treballs finalistes i premiats.

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) obri la convocatòria de candidatures de la VI edició dels Premis ADCV, que tenen com a objectiu “premiar l’excel·lència del disseny i reconéixer l’impacte positiu econòmic, social, ambiental i cultural que aporta la seua integració en empreses, institucions i projectes”. Per a posar en valor els treballs reconeguts des de la posada en marxa d’aquests guardons, en 2009, i facilitar i promoure la participació de professionals, estudis i estudiants en la nova edició, la ADCV llança una redissenyada web, que es convertirà en aparador permanent del millor disseny de la Comunitat Valenciana.

La consulta de tota la informació sobre la convocatòria dels Premis ADCV 2022 i la tramitació del registre de candidatures es realitzarà directament des de www.premiosadcv.com. Aquesta plataforma ha sigut dissenyada per Yinsen, integrat per les creatives Lorena Sayavera i María Pradera i pertanyent a la ADCV. El termini de presentació de candidatures s’estén fins al 28 de febrer.

Els guardons se centren en els camps de disseny gràfic i digital, de producte i d’espais, amb 40 categories. Poden presentar-se treballs d’estudis, professionals, estudiants o equips de disseny d’empreses de la Comunitat Valenciana, siguen o no membres de la ADCV, produïts o difosos per primera vegada entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2021. Encara que la convocatòria és bianual, l’última edició va haver d’ajornar-se per les restriccions imposades amb motiu de la pandèmia de coronavirus.

En cadascuna de les categories, es triarà un premi ‘Or’ i un altre ‘Plata’. A més, s’atorguen tres guardons honorífics: ‘Premi ADCV Entitats’; ‘Premi ADCV Innovació’, i ‘Premi ADCV a la Trajectòria Professional’.

A ells se suma, en aquesta edició, un nou guardó: el ‘Premi Impacte Positiu’, al projecte o projectes que contribuïsquen, de manera especialment destacable, a la millora de la societat i l’entorn. Per a poder optar a aquest nou reconeixement, s’haurà d’explicar, en l’apartat corresponent del formulari d’inscripció, l’aportació transformadora del projecte davant un repte concret identificat, així com la seua incidència positiva.

“Amb aquest nou guardó, volem subratllar el paper del disseny no sols com a agent estratègic d’innovació empresarial i generador d’identitat cultural, sinó, també, com a agent d’innovació social, a través de projectes, serveis i productes més sostenibles, accessibles i que milloren la vida de les persones. Aquests valors i objectius impregnen totes les estratègies i línies de treball de la ADCV i han sigut clau perquè l’associació siga triada com un dels partners oficials de la New European Bauhaus”, destaca Ángel Martínez, president de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana.

Premis, exposició i llibre
Els Premis ADCV compten amb un jurat independent integrat per dissenyadors i dissenyadores de prestigi i altres persones afins al disseny. Es formaran dos grups, un per a ‘Disseny Gràfic i Digital’ i un altre per a ‘Disseny de Producte i d’Espais’.

Entre tots els treballs presentats, el jurat triarà els que siguen un “clar exponent de qualitat en disseny”, que constituiran la ‘Selecció ADCV’ i que estarà formada pels projectes finalistes, nominats als Premis. Aquesta primera fase de preselecció serà gestionada de manera digital.
En una segona fase, se sol·licitarà el lliurament de les peces originals finalistes. Després de ser valorades, per les persones que integren el jurat, es decidiran els premis ‘Or’ i ‘Plata’ en cada categoria, així com el ‘Premi Impacte Positiu’.

Els tres premis honorífics es decideixen per votació entre els socis i sòcies de la ADCV, d’entre les candidatures candidats proposades per la Junta Directiva de l’associació.

A més de l’exposició digital permanent en la nova web dels Premis ADCV, els guardonats s’exhibiran en una mostra física itinerant, que s’inaugurarà al juny, i seran recollits en un llibre, que inclourà una selecció dels projectes finalistes.

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) va ser fundada en 1985 i supera els 200 professionals i estudis de disseny associats, així com una vintena d’empreses vinculades al sector. L’organització dona suport als seus membres en diferents àmbits, treballa per la defensa del sector i desenvolupa projectes pioners que promouen l’ús del disseny com a impulsor de la innovació i la cultura. A més, és interlocutora i portaveu oficial del col·lectiu professional en processos de diàleg i projectes amb administració pública, institucions i altres organitzacions i empreses en la Comunitat Valenciana.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top