La revista degana en valencià

La batalla cultural

21/12/2020

Estem en guerra. Les persones que estimem la llibertat, la igualtat i la fraternitat, no podem permetre que una dreta díscola, per no dir sotmesa a una bogeria malaltissa, ens guanyi una batalla que ja no és física sinó de marcs mentals. L’esquerra els està perdent, l’esquerra ha caigut en les arpes de la burgesia. Si Gramsci veiés el paper que estan fent els partits d’esquerres, es tornaria a morir.

La dreta ha jugat les seves cartes amb el sistema capitalista. El seu instrument més important és enfonsar la moralitat de la classe obrera. No existeix cap líder d’esquerres que aixequi la moral als i les obreres. Molts d’aquests i aquestes estan veient com perden els seus treballs o com entren en depressions o malalties psíquiques.

La moral obrera està malalta i amb això la batalla cultural l’està guanyant la dreta. L’esquerra no ha d’adaptar-se al capitalisme, al contrari, l’ha de combatre.

El capitalisme ha posat una anestèsia a les persones, especialment a la joventut. Li genera una falsa idealització que aprofita la dreta per a llançar contra l’esquerra.

S’ha de reformar la moral i la joventut per a poder guanyar la batalla cultural que enfronta a  l’esquerra, sempre democràtica, contra una dreta amb tints dictatorials.

En el cas del País Valencià estem veient una joventut prostrada a les directrius de les xarxes socials i de la castellanització. Sabeu per què? Perquè tota la classe obrera valenciana, tendent a un projecte més d’esquerres o nacionalista, es desvia cap a un projecte de dreta antiquada amb olor de naftalina. Sumant-li que una valenciana o un valencià no pot parlar en la llengua del seu propi país, immediatament l’àmbit cultural es replega cap al binomi castellà-neoliberal i es produeix la inexistència d’un marc mental en el qual es mogui l’obrera o l’obrer.

A l’àmbit del dret, el País València ha perdut el marc mental amb la legislació centralista.  No tenim un dret civil sòlid.

L’esquerra ha continuat generant un idealisme capitalista. Les batalles que està donant a favor de la dona o de la llibertat sexual estan dins d’un camp capitalista neoliberal. És el moment per a una convergència entre l’esquerra, el nacionalisme i la classe obrera. No podem esperar més, és qüestió de dignitat.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top