La revista degana en valencià

La Beneficència acull dos presentacions sobre clàssics de la música valenciana

01/12/2021

En el marc de la col·lecció de llibres Bocins, la Diputació presenta dos exemplars dedicats a Joan Blasco Ribera, mestre dolçainer, i a Eduard López-Chavarri, pioner del modernisme musical

La Diputació de València, en el marc de la col·lecció de llibres Bocins que aborda continguts d’interés per als valencians amb una clara vocació divulgativa, presenta esta semana, a la Sala Alfons el Magnànim de la Beneficència, dos noves publicacions en la secció d’art i música.

La col·lecció Bocins és una proposta nascuda des de l’àrea de Cultura de la Diputació de València amb la missió de recollir aquelles inquietuds de molts autors que, malgrat l’interés general en els temes abordats, no solen trobar editorials que arrisquen amb temàtiques tan concretes.

Així, la col·lecció recull un ampli ventall d’aspectes de la societat valenciana com la política, la música i l’art, així com biografies de personatges rellevants i estudis d’història local i comarcal, tot des d’una perspectiva plural i amb la vocació d’enriquir el nostre patrimoni.

En eixe sentit, el diputat de Cultura, Xavier Rius, ha ressaltat que amb la presentació de dos números dedicats específicament a les arts “trobem una oportunitat més per a aprofundir en el gran valor de la música en terres valencianes”.

Presentacions

Este dimecres 1 de desembre, a les 19:00h., es presentarà el llibre Joan Blasco Ribera. Aproximació a la vida musical del mestre dolçainer, obra de Ferran Navarro i Soriano, deixeble de Blasco i impulsor de la figura del dolçainer. Blasco va ser un referent que va ennoblir este instrument musical, situant-lo en cotes d’excel·lència i visibilitat mai aconseguides.

L’acte comptarà amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius, el fill de Joan Blasco, Paco Blasco, el músic Vicent Torrent i l’autor del llibre, i comptarà amb una actuació musical a càrrec de les colles de dolçainers Estrela Roja de Benimaclet, Tudell i la Colla Valçaina.

El dijous 2 de desembre, la pianista i catedràtica Mónica Orengo presentarà el llibre Eduard López-Chavarri. Pioner del modernisme musical.

López-Chavarri (1871-1970), referent de la música valenciana, va ser escriptor, periodista, cronista de guerra, crític i músic. Així mateix, va ser introductor i divulgador, entre altres, de la música de Stravinski i Debussy. La seua figura mereix ara un estudi minuciós per a entendre tota la influència que va exercir en la música local del segle XX.

La presentació tindrà lloc a la Sala Alfons el Magnànim, a les 19.00h., i comptarà amb la presència del diputat Xavier Rius, i amb l’acompanyament musical de Mónica Orengo (piano) i Dimas Moreno (violoncel).

Inscriu-te al nostre butlletí

Top