La revista degana en valencià

La cultura útil s’acosta a nosaltres amb ‘Cultura de proximitat’

04/05/2020

  • Culturadeproximitat.com és una senzilla web que serveix de plataforma de distribució a materials culturals molt diversos produïts per l’Àrea de Cultura

 

  • Un contenidor cultural que servirà de complement als habituals canals de comunicació de cada museu o servei

 

  • Xavier Rius, diputat de cultura: «Volem que tots estos materials ajuden a comprendre com de rica, gratificant i útil que pot ser la nostra cultura»

 

L’àrea de Cultura de la Diputació de València ha preparat un repertori escollit i variat de materials culturals, que ara seran fàcilment accessibles en un sol contenidor, amb la intenció bàsica de redescobrir la cultura, acostar-la a la ciutadania i aprofitar la disponibilitat de temps.

 

El web, anomenat Cultura de proximitat (culturadeproximitat.com) està operatiu des de hui 2 de maig, i s’ha estructurat en huit apartats, de navegació molt fàcil i intuïtiva. La plataforma, com explica el diputat de Cultura Xavier Rius, “no s’ha plantejat com a alternativa als habituals canals de comunicació de cada museu o de cada servei, sinó com a un complement que pot facilitar el transvasament de les nostres inquietuds i preferències d’uns àmbits a altres”.

 

Amb la intenció de demostrar i revindicar la utilitat de la cultura, el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, ha volgut fer la seua aportació. “De sobte ens hem trobat amb hores i hores per a escodrinyar tots els racons de casa nostra. També al nostre imaginari hem pogut obrir departaments oblidats, interconectar-los, despertar de la mà de la cultura, curiositats, aficions i pensaments que ens poden ajudar a fer la vida més fàcil”.

 

Diversitat cultural

 

Cultura de proximitat pretén facilitar la transversalitat i l’accessibilitat als materials culturals, que evidentment són de molts àmbits i característiques ben diferenciades. Així, hi ha una bona col·lecció de catàlegs i estudis editats pels museus de la Diputació. Una forma d’accedir a ells, a més de pels habituals canals de difusió de cada centre, ara tots reunits en un contenidor comú. També es dóna compte d’algunes produccions pròpies fins ara disperses, com els primers vídeos del programa ‘València és música’, als quals seguiran altres en les pròximes setmanes. Materials didàctics per a l’aprenentatge del valencià i també accés a algunes obres de teatre produïdes pel Teatre Escalante de la Diputació de València i molts altres materials d’interés.

 

Amb tot, cultura de proximitat pretén fer una fotografia molt precisa de quins són els àmbits per on es mou la promoció cultural feta des de la Diputació de València. Es tracta d’acostar un conjunt de projectes que han servit d’estímul a la cultura valenciana, i que en estes setmanes i els mesos post confinament serviran encara més per a promocionar i mantenir el teixit cultural valencià.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top