La revista degana en valencià

La Diputació convoca les ajudes per a les bandes de música amb prop de dos milions d’euros de pressupost

16/04/2021

El BOP publica ‘Excel·lent, Música de Banda 2021’, una convocatòria única per a facilitar al màxim a les 325 societats federades de la província la presentació de sol·licituds fins al 5 de maig.

La delegació de Bandes de Música que dirigix Jordi Mayor destina 1.884.500 euros a les ajudes per a escoles de música i educands, concerts i adquisició de partitures, instruments i pissarres tàctils.

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat este dimecres la convocatòria ‘Excel·lent, Música de Banda 2021’ amb la qual la Diputació de València destina prop de dos milions d’euros al foment de l’activitat musical i la difusió de la música valenciana a través de les bandes de música. El BOP del 14 d’abril recull esta aportació d’1.884.500 euros dirigida a finançar globalment l’activitat de les 325 societats musicals federades de la província, que podran presentar les seues sol·licituds entre el 15 d’abril i el 5 de maig.

La novetat més important enguany és que les diferents línies d’ajuda existents per a les bandes de música s’han refós en una única convocatòria “per a facilitar al màxim a les societats musicals la presentació de les sol·licituds de subvenció”, segons explica el diputat de Turisme i Bandes de Música, Jordi Mayor, qui destaca l’aposta per la “simplificació i eliminació de la burocràcia que caracteritza l’acció del president Gaspar i d’este equip de govern”.

Mayor assenyala que es manté l’essència d’este programa destinat a contribuir a la continuïtat de les bandes i ajudar a les societats en la formació de professionals i amateurs de la música, així com les diferents línies d’ajuda per a material i esdeveniments. “L’única cosa que canvia és que el 1.300.000 euros per a bandes, escoles, partitures i concerts, els 490.000 euros per a instruments i els 80.000 euros per a pissarres digitals ixen en una única convocatòria que agilita tot el procediment amb l’objectiu que les ajudes arriben abans als seus destinataris”.

Destí de les ajudes

Les sol·licituds que poden presentar les bandes de música federades de la província a partir d’este mateix dijous, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat en el paper d’interlocutor vàlid d’una activitat que vertebra el territori valencià, inclouen des de la celebració de concerts fins a la compra de material per a les escoles de música.

En el cas dels concerts que fomenten la consolidació de les societats musicals, el requisit és que almenys una de les obres interpretades siga de compositors valencians. També se subvencionaran concerts fora de la província, en este cas els de les bandes guanyadores en cada categoria del Certamen Provincial de la Diputació de 2019, al no haver-se pogut celebrar al llarg del passat any a causa de la pandèmia.

Una altra línia d’ajudes és la destinada a millores a les escoles de música i d’educands, així com a l’adquisició d’instruments musicals o accessoris d’instruments. A més, les bandes de música participants en el Certamen de la Diputació d’enguany també podran sol·licitar la corresponent subvenció per a la compra de partitures.

Finalment, es manté una partida de 80.000 euros per a l’adquisició de pissarres tàctils interactives destinades a la docència a les escoles de música, que complementa els 350.000 euros invertits per la Diputació l’any passat en pissarres digitals orientades a l’ensenyament i que podran sol·licitar les bandes que no van obtindre esta ajuda. L’eina contribuïx a la modernització de les escoles i constituïx, segons la Federació, “un pas molt important per a atraure als xiquets a la música, ja que amb la tecnologia parlem el seu mateix llenguatge”.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top