La revista degana en valencià

La Diputació de Valencia premia l’ús del valencià en el comerç local. Endavant, l’atenem en valencià!

15/02/2022

La Unitat de Normalització Lingüística llança, per tercer any, la convocatòria d’una subvenció destinada a valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials.

La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, destaca que en la valoració dels premis s’inclourà la utilització del valencià en la retolació, la senyalització interna, la documentació administrativa, el marxandatge i les xarxes socials.

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha convocat les ajudes per a la creació dels premis a l’ús del valencià en el comerç local. Endavant, l’atenem en valencià!, ésla tercera convocatòria a l’efecte, i com les anteriors, té per objectiu valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials. Les bases de les ajudes es van publicar al BOPVahir dilluns, 14 de febrer.

En total són 34 ajudes per a la concessió de premis a l’ús del valencià en el comerç local, que seran subvencionades al huitanta per cent i l’import de les quals està estipulat en un màxim de tres mil dos-cents euros (3.200 euros).

Com explica la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, “és un al·licient més per al comerç local, amb la finalitat d’ajudar al sector i a més, fomentar l’ús del valencià als establiments”.

De fet, les subvencions a ajuntaments per a la concessió de premis a l’ús del valencià en el comerç local han passat de 80.000 euros en 2021 a 108.800 en 2022, “una clara aposta amb quasi 30.000 euros més, la qual cosa suposa un 36% d’increment en les ajudes al comerç local que usa el valencià en els seus establiments, més tenint en compte el bon acolliment que va tindre la convocatòria de 2021”, ha subratllat la diputada Dolors Gimeno.

En la valoració del premi s’inclourà la utilització del valencià en la retolació, en la senyalització interna, en la documentació administrativa, en el marxandatge i en les xarxes socials.

Els ajuntaments sol·licitants podran organitzar els premis d’acord amb la seua realitat socioeconòmica, però hauran de considerar, com a mínim, una d’aquestes modalitats: Premi al comerç local per l’ús del valencià en la retolació i en el material imprés (factures, albarans, bosses, dissenys…); o bé amb Premi al comerç local per l’ús del valencià aplicat a les noves tecnologies (pàgines web, xarxes socials, programari de gestió, adaptació a noves tecnologies…).

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha elaborat una guia informativa sobre els procediments que cal seguir per a convocar els premis i demanar la subvenció, junt amb models de documents. Podeu consultar-la a l’enllaç:

https://www.dival.es/va/normalitzacio/content/assistencia-tecnica-en-materia-de-promocio-lingueistica

El termini de sol·licitud de la subvenció acaba dilluns 7 de març de 2022.