La revista degana en valencià

La Diputació i Ara Malikian posen música als drets de la infància

04/11/2022

• El reconegut violinista ofereix un concert entre l’alumnat de conservatoris i escoles municipals de música aquest dissabte 5 de novembre en el Palau de Congressos de València
• L’actuació forma part de la jornada Ara, sons d’Infància, en la qual es reuniran centenars de xiquets i xiquetes entorn de la música i els drets de la infància i l’adolescència.

La Diputació de València, a través de l’àrea d’Educació i Inclusió Social que dirigeix Empar Folgado, celebra aquest dissabte una jornada molt especial anomenada Ara, sons d’Infància, en commemoració del Dia Mundial de la Infància i l’Adolescència (20 de novembre). Per a dur-la a terme, s’ha treballat amb els 28 centres musicals de la província, els alumnes de la qual tindran l’oportunitat de compartir escenari amb el gran violinista internacional Ara Malikian.

Així, el pròxim 5 de novembre, a partir de les 17 hores, el Palau de Congressos de València reunirà centenars de xiquets i xiquetes entorn de la música i els drets de la infància i l’adolescència, en una jornada que tindrà com a colofó el concert del famós violinista libanés.

L’esdeveniment començarà amb diferents jocs a l’aire lliure, en format gimcana musical, a les portes del Palau. Seguidament, ja a l’interior, donarà principi l’espectacle amb la presentació d’un conte il·lustrat titulat ‘Un país de 10 colors’, que parla sobre els drets de les xiquetes i els xiquets, i que compta amb la narració de Victòria Mínguez, el text de Teresa Broseta i il·lustracions de Magencia Ramos.

De manera paral·lela s’escoltarà en viu a un conjunt de corda format per alumnes dels diferents centres musicals de la nostra província (seleccionat per a l’ocasió), que interpretaran l’obertura en primícia de Ximo Arias-Botias, amb l’assessorament musical de Vicent Balaguer (violí i viola), Jorge Fanjul (violoncel i contrabaix), i la direcció d’Hugo Chinesta.

També podrà escoltar-se a la coral Juan Bautista Comes, del conservatori Iturbi de València, que interpretarà els temes amb Josep Manel Campos al piano i la batuta de Cristina Contreras. Tot sota la direcció escènica de Jaume Bayarri. Totes elles són obres inèdites compostes per a este projecte a partir dels drets de la infància.

Després d’això, entrarà en escena el violinista Ara Malikian compartint escenari amb el conjunt de corda, per a oferir la seua música adaptada a un públic tan especial com és l’alumnat de les escoles de música valencianes. Interpretaran Vals de Kairo i Trepitjant Flores, composicions del mateix Malikian amb arranjaments d’H. Armes.

“A través del joc musical amb els i les professionals de la música, amb hores d’assajos i treball sobre les partitures, i gràcies a la creativitat i a tota aqueixa il·lusió, volem que la música siga el motor de creixement i desenvolupament de les i els joves”, afirma la diputada d’Educació, Empar Folgado.

D’aquesta manera, el Palau de Congressos estarà ple, amb unes entrades repartides en primera instància entre l’alumnat dels conservatoris i escoles musicals valencianes, i les seues famílies, “per a passar una bonica jornada inoblidable i reforçar el més important: els drets dels nostres xiquets i xiquetes”, conclou Folgado.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top