La revista degana en valencià

La Fundació Músics per la Salut ofereix 30 beques de formació per a realitzar microconcerts en hospitals i centres sociosanitaris

15/10/2021

El programa de formació compta amb 30 places becades per a fomentar la inserció soci laboral dels músics i músiques valencians.

Les dones d’entorn rural tindran prioritat per a accedir a aquestes places gratuïtes.

Es tracta d’una formació és 100% en línia per a afavorir la conciliació, amb pràctiques en hospitals i centres sociosanitaris que poden realitzar-se de manera telemàtica.

La Fundació Músics per la Salut posa en marxa un programa de formació que té per objectiu dotar a les persones participants de les competències per a la realització de microconcerts en hospitals i centres sociosanitaris. Aquesta formació, que s’iniciarà el pròxim 18 d’octubre, compta amb 30 places becades amb l’objectiu d’oferir una nova sortida laboral per a intèrprets musicals.

El programa consta d’una formació teòrica 100% en línia i audiovisual, basada en la neurodidáctica, i una part pràctica en hospitals i centres sociosanitaris (residències de majors, persones amb Alzheimer, deterioració cognitiva, discapacitat, etc.).

30 Places becades gràcies a la Generalitat

Gràcies a la col·laboració de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana la fundació ofereix 30 places gratuïtes per a accedir a aquesta formació.

Entre els criteris que es tindran en compte per a optar a una d’aquestes places està el de residir la Comunitat Valenciana, i es prioritzarà a les persones que compleixin amb alguns dels següents requisits: ser dona, tenir menys de 30 anys o més de 45 anys, ser una persona parada de llarga durada, tenir algun tipus de discapacitat, o pertànyer a una família monoparental o nombrosa.

Especial Compromís amb les dones rurals

Un col·lectiu al qual es prestarà especial atenció en l’accés a places becades són les dones d’àmbit rural de poblacions inferiors a 20.000 habitants.

L’ésser una formació 100% en línia facilita l’accés a aquestes dones a un programa que els permetrà una sortida laboral a desenvolupar en el seu entorn més pròxim, convertint-se en agents de canvi social.

El termini de recepció de candidatures per a aquestes places finalitza el pròxim 18 d’octubre, i el curs tindrà lloc entre aquesta data i el 22 de desembre.

FUNDACIÓ MÚSICS PER LA SALUT

Des de 2015 la fundació fa costat a les persones que estan passant per un mal moment en hospitals, centres sociosanitaris i centres assistencials, focalitzant l’activitat cap a les persones aïllades.

“Acompanyem i aportem moments de respir i alleujament mitjançant microconcerts participatius i emocionalment significatius on pacients, residents, familiars i personal trien les seves cançons favorites. Diàriament, comprovem que la música és la millor medicina per a l’ànima i constatem que la nostra activitat és més efectiva quanta major és la situació de vulnerabilitat, aïllament i solitud de les persones beneficiàries”. Guillermo Giner, fundador.

L’entitat realitza la seva activitat en totes les Comunitats Autònomes españoles.

Ha realizat més de 4.750 microconcerts de manera presencial en 176 centres sociosanitaris i 4 hospitals i de manera en línia i telemàtica en més de 1.200 hospitals i centres sociosanitaris.

Més informació:

www.musicosporlasalud.org/programa-musicosporlasalud

Inscriu-te al nostre butlletí

Top