La revista degana en valencià

La jutgessa desestima el recurs d’Abogados Cristianos contra l’obra teatral ‘Poder i Santedat’

19/07/2022

El col·lectiu de juristes va denunciar a la Diputació i a l’InstitutValencià de Cultura com a coproductors d’una obra que aborda els problemes del Vaticà, en considerar que ofén els sentiments religiosos

El Jutjat contenciós administratiu núm.5 de València ha desestimat el recurs presentat per l’associació Abogados Cristianos contra el decret que aprovava la participació de la Diputació en la producció de l’obra teatral ‘Poder i Santedat’. El col·lectiu de juristes considerava que l’obra, coproduïda per la Diputació i l’Institut Valencià de Cultura (IVC), ofenia els sentiments religiosos i suposava una humiliació per a l’Església i la fe catòlica, en abordar temes com la corrupció econòmica i l’homofòbia en l’àmbit del Vaticà.

En sentència de 27 de juny d’enguany, la jutgessa desestima el recurs del col·lectiu jurista contra les dues institucions i els seus responsables, Toni Gaspar com a president de la Diputació i Abel Guarinos com a director de l’IVC, i imposa les costes al recurrent.

La denúncia es va produir després de la col·locació del cartell de l’obra en la façana del Teatre Principal, en el qual es representava al Papa fent una besada en la boca a un xiquet. La magistrada fa referència en l’acte a la polèmica suscitada en el seu moment en la societat civil i el si de l’Església catòlica, si bé considera que “no cal entendre que s’excediren els límits de la llibertat d’expressió al no establir-se vinculació directa del cartell amb els creients catòlics i, per tant, sense que del mateix es poguera derivar una incitació a l’odi cap a aquest col·lectiu”.

‘Poder i Santedat’, escrita per Manuel Molins i dirigida per Paco Azorín, va obrir la temporada del Principal l’octubre de 2020 i es va representar durant dos mesos en el teatre de la Diputació. La producció s’endinsa en el món vaticà i tracta dos dels seus problemes, com la corrupció econòmica i l’homofòbia, tant l’una com l’altra contrària a la doctrina cristiana que no tracta de qüestionar.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top