La revista degana en valencià

La música de cambra posa la banda sonora a l’estiu de La Marina de València

11/06/2021

Diumenges de juny i dijous a la vesprada al juliol i agost en la pèrgola de La Marina.

Un programa fresc i variat que començarà el diumenge 13 de juny.

La Marina de València estrena el diumenge 13 de juny el nou cicle musical “Estiu de música de cambra a la Pèrgola de la Marina de València”. Un programa de dotze concerts en els quals diverses formacions de la Comunitat Valenciana interpretaran un repertori variat, combinant clàssics, bandes sonores i versions d’èxits actuals, entre altres.

Les actuacions es celebraran en la pèrgola modernista de la Marina de València, els diumenges del mes de juny i els dijous al juliol i agost, a partir de les 19.30 hores (obertura de portes), amb aforament limitat i el públic assegut. Les entrades, amb un cost de 3 euros, poden adquirir-se ja en Enterticket a través d’aquest enllaç.

Amb aquest nou cicle, La Marina de València busca donar continuïtat als concerts de Bandes de Música que es celebraven els diumenges en la pèrgola abans de la crisi sanitària, amb una aposta per formacions procedents de les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Clàssics, bandes sonores, bolero i tango

El cicle “Estiu de música de cambra a la Pèrgola de la Marina de València” compta amb un programa versàtil, perfectament adaptat per a tocar-se a l’aire lliure durant les vesprades d’estiu. “És una música més desenfadada, pensada per a un concert a la fresca, en el qual es gaudeix la música, l’espai i l’entorn”, assegura el responsable de coordinació i selecció de grups, Vicent Mengual.

La programació arrancarà amb Tosca Ensemble, un quintet de vent que oferirà una combinació de bandes sonores i obres ballables com boleros o tangos. La segona cita serà amb Harmonie Ensemble, que tocarà la suite del Trencanous de Tchaikovsky en juny, i repetirà al juliol amb un repertori més impressionista titulat “Vistes al mar”.

Collegium Instrumentale tocarà el diumenge 27 de juny juntament amb Enrique Palomares, el concertino solista de l’Orquestra de València, amb un programa dedicat al compositor Astor Piazzolla, per a commemorar el centenari del seu naixement.

Les actuacions de juliol arrancaran amb la fusió de música clàssica i actual de Ensemble Eclèctiq, conjunt que també obrirà el mes d’agost en la pèrgola de la marina. Una combinació de clàssics amb propostes més desenfadades.

Per part seua, l’Ensemble de Saxofons CIAC oferirà un recorregut per la història de la música adaptat per a un grup de saxos, que estaran acompanyats per vocalistes. Les següents setmanes, després de l’actuació de la Orquestra Vivaldi, el protagonisme serà per a les bandes sonores de la mà de València Brass Band.

En les actuacions del mes d’agost destaca la presència de Vasco Vasilev, violí solista de la Royal Opera House de Londres, que participarà en el concert de bandes sonores de Collegium Instrumentale. Broken Drums sorprendrà amb un repàs dels èxits del pop interpretat únicament per instruments de percussió, i Al Vent, Quintet de Metalls tancarà el cicle amb un viatge a través de les diferents cultures del món.

Les entrades ja estan a la venda en Enterticket amb un preu de 3 euros. Enllaç directe ací.

Programa Estiu de Música de Cambra a La Marina de València

Apertura de portes 19.30 hores

Juny 2021:

Diumenge 13: Tosca Ensemble (Bandes Sonores + Ballables)

Diumenge 20: Harmonie ENSEMBLE (El Trencanous)

Diumenge 27: Collegium Instrumentale

Juliol 2021:

Dijous 1:Ensemble Eclèctiq

Dijous 8: Harmonie ENSEMBLE (Vistas al Mar)

Dijous 15: Ensemble de Saxofons CIAC

Dijous 22: Orquestra Vivaldi

Dijous 29: Valencia Brass Band (BSO)

Agosto 2021:

Dijous 5: Ensemble Eclèctiq

Dijous 12: Collegium Instrumentale (BSO)

Dijous 19: Broken Drums

Dijous 26: Al Vent, Quintet de Metalls (Encuentro de Culturas)