La revista degana en valencià

La Red Española de Asociaciones de Diseño presenta el ‘Codi Deontològic del Disseny READ’ en Àgora València

16/06/2022

La presentació tindrà lloc el pròxim 22 de juny, a partir de les 10 hores, en una jornada d’anàlisi i debat sobre les diferents visions de la seua aplicació.

L’esdeveniment és obert a totes les persones interessades, amb entrada gratuïta, fins a completar aforament.

La Red Española de Asociaciones de Diseño (READ) presentarà oficialment el seu ‘Codi Deontològic del Disseny READ’ dimecres que ve 22 de juny, a València. Després d’haver sigut aprovat per unanimitat en l’Assemblea General de l’associació del passat 11 de març i eixir a la llum per a la seua consulta oberta el mes d’abril, READ presentarà aquest document, desenvolupat al llarg de huit anys i en el qual han col·laborat més de mig centenar de professionals de diferents camps.

Amb un total de 26 pàgines i 56 articles, el Codi Deontològic redactat pel professor i membre del departament de Teoria i Anàlisi del Disseny de la ESDi-URL, Antoni *Mañach, suposa una important fita per a la Red Española de Asociaciones de Diseño i compleix un dels seus objectius fundacionals. Aquestes normes representen una eina indispensable per a regular i millorar el desenvolupament de la professió i de la comunitat del disseny.
La presentació del primer codi deontològic de disseny creat a Espanya tindrà lloc en una jornada a la qual assistiran representants dels sectors de l’educació, la cultura, l’empresa i les institucions. L’acte servirà per a analitzar i posar sobre la taula les diferents visions de la seua aplicació.


Àgora València, epicentre del disseny
A punt de ser inaugurat com un potent espai cultural i creatiu obert a la ciutadania en el cor de la ciutat, en la plaça de l’Ajuntament, Àgora València serà l’escenari encarregat d’acollir la presentació del ‘Codi Deontològic del Disseny READ’, el pròxim 22 de juny, i ho farà dins del programa de València Capital Mundial del Disseny 2022, amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament.


L’acte comptarà amb la presència del director de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo; la presidenta de READ, Uqui Permui; Esti Iregi, directora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny pública d’Euskadi i secretària de l’Associació Espanyola de Centres Superiors d’Ensenyaments Artístics (ACESEA); Eugenio Vega, president de la Confederació d’Escoles d’Arts Plàstiques i Disseny (CEA); José Mª Pantoja Casado, responsable de comunicació corporativa del Grup Consentino; Antoni Mañach, redactor del codi deontològic, i Ángel Martínez, president de la l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), qui exercirà de moderador de la taula, entre altres representants dels diferents sectors implicats.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top