La revista degana en valencià

La segona edició de la MICE és un èxit mediàtic i de participació

10/05/2022

Santa Clara, Cárdenas, Pinar del Rio, Güira de Melena són, junt amb l’Havana, algunes de les seus de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu 2022 que s’està celebrant a Cuba des del 25 d’abril i que clourà el 15 de maig.

Un festival que està tenint molta repercussió mediàtica als mitjans de comunicació de l’illa i també a la premsa especialitzada d’arreu del món. Aquesta MICE està dirigida per la cubana Eileen Sanabria i pel valencià Josep Arbiol. Una fusió cubanovalenciana amb tocs alemanys, saharauís, argentins i mexicans que està organitzada pel Ministeri d’Educació de Cuba, Ministeri de Cultura de Cuba, Instituto Cubano de Investigación Cultural Juan de Marinello, Instituto Cubano de Arte e Industria Cinematográficos, Red Unial i Associació Jordi El Mussol.

A més, hi col·laboren institucions i entitats com Unesco, Unicef, Ambaixada Espanyola a Cuba, Ambaixada RFA a Cuba, Goethe Institut, Associació José Martí de València STEPV  Intersindical Valenciana, Consejería de Cultura, Turismo y Deporte de la Junta de Extremadura o la Consejería de Educación y Empleo Junta de Extremadura.

Com deia, la MICE 2022 ha tingut una gran repercussió mediàtica a la premsa de l’illa caribenca i també a la premsa especialitzada. Els elogis han presidit totes les informacions d’un festival que conjuga el divertiment i l’aprenentatge, i que fa del treball col·lectiu als centres educatius la seua marca. Així ho reconeixen tots els mitjans que es fan ressò de les seues activitats a Cuba o a altres focus que s’hi van consolidant.

Un festival que també ha portat València arreu del món. València com una marca de qualitat cinematogràfica educativa i d’un treball ben fet. Un aparador del treball que fan les nostres escoles i instituts, el nostre alumnat i el nostre professorat. La nostra educació, la nostra llengua i la nostra cultura són ben visibles a les seues activitats. El País Valencià, l’educació valenciana, té amb aquest festival educatiu un gran aparador que cal cuidar i protegir com un dels nostres béns culturals.

Els qui hem acompanyat la MICE, des de primera hora, hem vist el seu creixement, la seua consolidació i la seua extensió a diversos indrets, com ara Cuba, Santa Fe (Argentina) o Sàhara. Hem vist com, amb molt pocs recursos i ajudes, el treball ha estat recompensat amb un gran reconeixement públic. És una satisfacció que mitjans, entitats i institucions de gran prestigi ho hagen fet aquests dies a propòsit de la celebració del focus Cuba 2022. Ho va estar el 2020 i també ho està essent a la present edició.

La MICE és una realitat i té, sense cap dubte, un futur encara més gran. El treball desinteressat, voluntari i eficaç de l’Associació Jordi El Mussol i de les seues amigues i amics, que en som moltes, és la millor garantia per a la seua continuïtat ara i al futur. No tinc cap dubte que així serà i que aquest festival, que ha deixat una gran empremta al món de la cinematografia educativa, tindrà un lloc de privilegi a la nostra història. Les xicotetes coses, com la MICE, solen ser les més grans i importants i són aquelles que les valencianes i valencians hem d’estimar i preservar.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top